Skjebnekamp på Sicilia

Når Roma reiser til Sicilia søndag kan det være mer enn tre poeng som står på spill for Rudi Garcia. Franskmannens jobb kan også ryke ved et svakt resultat.

Det spekulerer i alle fall flere italenske aviser i etter fadesen mot BATE Borisov i Champions League i midtuka. Roma gikk til pause med 0-3 og klarte aldri å hente hviterusserne opp, til tross for Alessandro Florenzis tverrliggerskudd da BATE ledet 3-2. Dette skal ha gjort James Pallotta utålmodig, mens sportsdirektør Walter Sabatini fortsatt skal ha den største tiltroen til franskmannens evner.

I gangene hviskes det om Carlo Ancelotti, men det spørs om suksesstreneren eventuelt vil være villig til å ta over Roma midt i en sesong. Ancelotti, som vant Scudetto med Roma som spiller, har ved flere anledninger  uttrykt ønske om å returnere til den evige stad for å trene klubben, men har også kritisert omgivelsene rundt AS Roma for å være alt for utålmodige.

Men nok om truede franskmenn og heisede øyebryn og tilbake til Palermo-Roma. Søndagens hjemmelag er ikke akkurat i gnistrende form og har tapt sine tre siste kamper mot henholdsvis Milan, Sassuolo og Torino. Palermo greide faktisk ikke å vinne i hele september og man må tilbake til slutten av august for å finne sist de rosa stakk av med alle tre poengene da de slo Udinese 1-0 i Udine. Hjemme på Sicilia har det blitt én av hver valør, seier mot Genoa, uavgjort mot Carpi og tap mot Sassuolo.

Siden forrige sesong har Palermo forsterket laget med gode, gamle (?) Gilardino, samt beholdt gode Franco Vazquez. Dybala har imidlertid forsvunnet nordover til Juventus, et stort tap for øylaget. Ellers artig å notere at Vålerenga-floppen Giancarlo Gonzalez fortsatt stiller opp i midtforsvaret. Til oppgjøret mot Roma er Bolzoni, Morganella og langtidsskadde Djurdjevic ute.

Roma mangler fortsatt Totti, Keita og Dzeko som alle ble skadet i slakten av Carpi. I tillegg er Strootman og Capradossi naturlig nok fortsatt ute.

Szczesny hadde ingen stor kamp i Hviterussland, men får nok en ny sjanse i helga til å bevise at han kan plassere seg riktigere enn hva tilfellet var mot BATE. Ellers har det vært ryktet hele uka at Leandro Castan endelig skal få spille igjen. Brasilianeren, som ble hjerneoperert forrige sesong, har ikke vært på banen siden serieåpningen mot Hellas Verona i august. Han får trolig selskap i backrekka av Lucas Digne, Kostas Manolas og Alessandro Florenzi. Castans inntog betyr at Daniele De Rossi kan flytte seg opp på midtbanen, som gjør at William Vainquer kan sette seg trygt på benken igjen. De Rossi flankeres da av Nainggolan og Pjanic. Garcia har ikke akkurat et smørgåsbord å velge fra på topp med Dzeko og Totti ute, noe som betyr at Falque, Gervinho og Salah trolig starter fremme forutsatt at spanjolen er 100 %. Iturbe ble tatt ut til pause mot BATE og starter trolig på benken her. Eventuelt kan Maicon spille høyreback og Florenzi flyttes opp, men det er ikke det mest sannsynlige scenariet.

Roma har ikke vunnet på Renzo Barbera siden 2008 (Palermo har dog vært en tur i Serie B i denne perioden). Hjemmelaget befinner seg på en 13. plass på tabellen i skrivende stund, mens Roma er på 6. plass, fire poeng bak serieleder Fiorentina. Det aller meste tyder med andre ord på at sesongens Scudetto er up for grabs som det heter på godt norsk. Men skal troféet Roma har lengtet etter i 14 år må maskineriet snart få finere flyt.

Sannsynlige lagoppstillinger:

PALERMO (4-3-2-1): Sorrentino; Struna, Gonzalez, El Kaoutari, Lazaar; Rigoni, Hiljemark, Brugman; Vazquez, Quiason; Gilardino

ROMA (4-3-3): Szczesny; Florenzi, Manolas, Castan, Digne; De Rossi, Nainggolan, Pjanic; Salah, Gervinho, Falque

Kampstart er 15.00 og kan i tradisjon tro ses her på asroma.no.

DAJE ROMA!