«Roma må bytte trener hvis det ikke blir Scudetto»

Ordene tilhører en av de mest vitale brikkene fra da Roma sist vant Serie A-tittelen, Rudi Garcias landsmann Vincent Candela.

Garcia selv er klar på at Scudetto-kampen i årets sesong er av den usedvanlig åpne sorten.

– Årets sesong er veldig åpen og vi er nødt til å holde oss i toppen gjennom hele sesongen. Vårt mål er å nå Champions League, men ambisjonen er å gjøre det så godt som mulig. Når jeg trener en klubb er tankene mine aldri andre steder, jeg jobber som om jeg skal være der i all evighet.

Overgangsvinduet er godt hempet igjen, men Romas sportsdirektør Walter Sabatini har allikevel latt seg intervjue om spillerlogistikk. Da ble det snakk om spillere Roma tidligere har kvittet seg med, men som har vært ryktet tilbake til den evige stad. I fjor sommer forsvant Mehdi Benatia etter å ha dannet et av de beste stopperparene i Roma i moderne tid sammen med Leandro Castan. Det var imidlertid ikke verdens reneste brudd, der begge parter beskyldte hverandre for løftebrudd. Det stoppet ikke ryktene om en mulig Benatia-retur i sommer (eller i vinter).

–  Jeg har alltid likt Mehdi og hadde det vært en mulighet for å hente ham tilbake hadde jeg gjort det, sa Sabatini søndag.

– Men da han forlot oss var det et bittert brudd med fansen.

Sabatini uttalte seg videre om den tidligere favoritten Marquinhos som nå er i Paris og PSG.

– Marquinhos er sterk og jeg ville gjerne hatt ham tilbake, men han koster €60 millioner nå og det er for mye.

Landslagspausen er straks forbi og på lørdag er det på nytt duket for Roma-kamp. Da kommer Empoli med Roma-utleide Lukasz Skorupski og Leandro Paredes på besøk til Olimpico.