Foran Roma – Empoli

Endelig er det helg igjen, og endelig er det duket for en ny runde i Serie A etter en lang, men faktisk over gjennomsnittet interessant landslagspause. Det er Empoli som gjester Olimpico, og det forventes en seier fra Rudi Garcia for å få selvtilliten i gang før de neste ukenes meget hektiske kampprogram.

Men en forventning av en grei seier mot Empoli kan også være en tabbe. Roma og Garcia har selv innrømmet at de har undervurdert lag tidligere i år (tenker spesielt på BATE-kampen), og instillingen til spillerne vil bli helt avgjørende for resultatet i morgen. Fjorårets to møter mot Empoli er en god illustrasjon på nettopp dette. Vi slet oss til en borteseier tidig i sesongen i den første kampen, mens de to hjemmekampene (en i cupen og en i serien) begge endte 1-1 etter full tid – og, om hukommelsen stemmer, var i begge tilfeller Empoli det beste laget på banen. Rudi Garcia har imidlertid uttalt at de denne gangen absolutt ikke undervurderer Empoli, og at de er klare til å gi hele 200%.

Empoli har hatt en noe merkelig start på denne sesongen, varierende resultater både mot de antatt bedre lagene og mot de som er vurdert på samme og lavere nivå som seg selv. Statistisk sett har Empoli vært et av de mest aktive angreperne i Serie A hittil i sesongen, men de har også vært blant de minst effektive foran mål. Dette, pluss et noe slett forsvarsspill, har ført til en målforskjell på -4 før lørdagens oppgjør.

For Roma sin del er den gode nyheten at Edin Dzeko er tilbake i troppen foran kampen, og forventes å begynne på benken. I tillegg skal Antonio Rudiger være tilbake på plass, mens Maicon forvents å starte på høyreback. Mangelen på spiss har ført til en tro på at Garcia kommer til å gå for en 4-2-3-1-formasjon med en forhåpentligvis fremdeles formsterk Gervinho i spissen, foran et trekløver bestående av Salah, Pjanic og Florenzi.

Forventede lagoppstillinger:

Roma, 4-2-3-1: Szczesny; Digne, Rudiger, Manolas, Maicon; De Rossi, Nainggolan; Salah, Pjanic, Florenzi; Gervinho

Empoli, 4-3-1-2: Skorupski; Laurini, Tonelli, Costa, Mario Rui; Paredes, Maiello/Ronaldo, Buchel; Maccarone, Pucciarelli

Kampstart er 1800, og sendingen går på Viasat Sport / Viaplay.

Daje!