Avgjørende kamp om avansement

Etter den pinlige opptreden i Borisov for snaue tre uker siden tar Roma turen til Leverkusen for å komme tilbake i kampen om avansement i Champions League.

garcia pjanic bate

Etter 3-2 tapet mot BATE Borisov ramlet Roma ned på sisteplass i Gruppe E med ett poeng på sesongens to første Champions Leauge-runder. Nå venter to meget viktige kamper mot Bayer Leverkusen hvor Roma i bunn og grunn er nødt til å ta minst 4 poeng for å henge med i kampen om avansement, derfor er Roma nødt til å unngå tap under morgendagens match.

Roma har for alvor funnet høstformen og har bøttet inn 12 mål på de tre siste kampene og er det mestscorende laget i Serie A med totalt 20 mål på sesongen 9 første matcher. Bakover har det dog ikke vært like stabilt og kun i bortekampen mot Frosinone har Roma holdt nullen. I Champions League har dog den defensive standarden vært meget tvilsom de seneste årene og ikke siden 1-0 seieren mot Arsenal i 2009 har Roma unngått å slippe inn mål. Tysk motstand er på ingen måte en drøm for Roma og de færreste har nok glemt fjorårets kamper mot Bayer München som sørget for at Roma nå står med 10 tap på 12 kamper mot tyske lag.

Bayer Leverkusen startet Champions League-sesongen med å slå ut Lazio 3-1 sammenlagt i play-offen før de tok seg greit av BATE Borisov på hjemmebane med 4-1. I forrige runde tapte de knepet 2-1 mot Barcelona etter å ha ledet store deler av kampen. I Bundesliga har det gått litt tråere for Roger Schmidt sitt mannskap med en 7.plass (4-2-3) og kun 8 scorede mål på sesongens 9 første kamper. Sist helg ble det 0-0 borte mot Hamburg.

På skadefronten må Roma klare seg uten Keita og Totti, mens Rudi Garcia bekrefter at Rudiger og Dzeko ikke er klare for 90 minutter. For Leverkusen er Hilbert, Aránguiz og Ryu uaktuelle, mens stjernene Bender og Kiessling er usikre. Den tidligere Roma-spilleren Tin Jedvaj er endelig tilbake fra en hamstringskade og fikk sine første minutter for sesongen sist helg.

Forventede lagoppstillinger:

Bayer Leverkusen (4-2-3-1): Leno; Donati, Tah, Papadopoulos, Wendell; Kramer, Toprak; Bellarabi, Çalhanoğlu, Mehmedi; Hernández

Roma (4-3-3): Szczęsny; Torosidis, Manolas, Castán, Digne; De Rossi, Pjanić, Nainggolan; Florenzi, Džeko, Salah

 

Kampstart er tirsdag 20.45 og vises på Viasat Motor