Fiorentina – Roma 1-2

Flere ting sto på spill da Roma gjester Fiorentina i kveld: Romas mulighet for revansj etter å ha blitt sendt ut av Europa League etter svak innsats mot nettopp Viola i kvartfinalen, Salahs retur til Artemio Franchi og selvsagt om muligheten til å kunne lede Serie A etter ni spilte runder.

Salah er ingen populær mann i Firenze om dagen, og det fikk han ettertrykkelig høre, i og med at hver eneste involvering han hadde i aften fikk følge av en intens pipekonsert. Men midlertidig stille blant hjemmefansen skulle det likevel bli etter bare 6 minutter. Etter det som ser ut til å bli et noe mislykket angrepsforsøk etter at Fiorentina bryter på hjørnet av 16-meteren, kaster Nainggolan seg inn i en karakteristisk takling, og får spilt ballen raskt og kort ut til Salah igjen. Egypteren spiller deretter en rask en-to med Pjanic før han sender i vei en perfekt curlet ball i lengste hjørnet. Klasse, og nok en assist fra Pjanic.

Etter målet skjer det ikke veldig mye nevneverdig. Duellspillet er tøft, og de gule kortene begynner å komme fra en noe inkonsekvent dommer Daniele Orsato. I det 34. minutt smeller det virkelig fra Roma. De Rossi bryter strålende etter en Viola-corner, og får sendt ballen videre til Florenzi. Om man ser godt etter på reprisen kan man se at De Rossi peker ballen videre for Florenzi. Enten dette ble utslagsgivende eller ei spiller ingen rolle: Florenzi ser en håpløst umarket Gervinho starte på løp godt inne på egen halvdel. Ivorianeren legger seg på full spring, og holder seg kald og rolig da han plasserer ballen i hjørnet, utagbart til høyre for keeper Tatarusanu.

Resten av første omgang  er ikke spesielt innholdsrik med unntak av et par halvsjanser til begge lag. Som i kampen generelt lot fikk Fiorentina lov til å holde på ballen, noe som fungerte greit. Forsvaret var brukbart solide, kanskje med unntak av Rudiger, som ikke virket helt komfortabel med ballen i bena, og som innimellom slet med å holde linjen til forsvarspartnerne sine. Mot slutten av omgangen går også De Rossi av med det som kunne se ut som en strekkskade. Vainqeur var erstatteren, og de av oss som så BATE-kampen var nok iallfall mildt bekymret.

 
Andre omgang begynte i samme stil, Fiorentina satt med ballen mens Roma tålmodig venter på mulighet for kontringer. Pjanic hadde en brukbar sjanse i de først minuttene, men ellers skjedde det mest på midtbanen. Etter dette punket la Roma seg enda mer bakpå, og gikk over til det som var nærmere enn 4-5-1 enn 4-3-3. Spesielt etter at Rossi og Matias Fernandes kom inn på for Fiorentina ble dette mer og mer tydelig, og enda mere da Torosidis kom til til fordel for Pjanic etter spilte 78. De lilla holdt presset oppe og kom til flere halvsjanser og noen store – mest av alt da Bernadeschi sitt skudd fra meget god posisjon gikk rett på Szczesny. Kalinic og Rossi kom seg også til store sjanser.

For Roma skulle Pjanic definitivt ha scoret etter at keeperen ga retur Gervinhos forsøk, men det hele så ut til å gå mot et 0-2-resultat. Den gang ei. Borja Valero, som så litt farlig ut hver gang han fikk ballen i kveld, tryllet frem en vakker pasning som ender opp hos Babacar. Senegaleseren avslutter likesågodt på sitt første touch, og skudde kunne ikke vært bedre. Fra omtrent 13 meter bredsides ballen helt i hjørnet, helt utagbart for Szczesny. Heldigvis hendte dette målet i det 94. minutt, og kampen var dermed over.

Alt i alt en god taktisk kamp av Roma, og et meget sterkt resultat. Allerede onsdag kveld gjestes Olimpico av Udinese. Vi gleder oss allerede. Daje!