Foran Roma – Udinese

Vertene må klare seg uten ‘capitano futuro’ og arbeidsomme Mohammed Salah i dette oppgjøret. Faktisk er dette første gang siden januar i fjor, at hverken De Rossi eller Francesco Totti er med i lagoppstillingen. For å gjøre oss ferdige med hvem som ikke er med, fører vi opp Kvein Strootman og Seydou Keita på lista.

Gjestene kommer fra sin første seier siden september, da de slo Frosinone 1-0 hjemme. Dette var Udineses første hjemmeseier, da Colantuonos menn har plukket mest poeng borte så langt denne sesongen. Undinese har gjestet Hovedstaden tidligere denne sesongen, da de besøkte byens lyseblå lillesøster, og måtte reise hjem uten poeng, uten scoringer og måtte se seg forbigått av Alessandro Matri to ganger.

‘Zebrette’ har ingen suspensjoner eller skadefravær av nevneverdig art, og ankommer Olimpico med sitt sterkeste mannskap. Udinese har ikke slått Roma på fremmed gress siden Di Natale satte inn 2-3 på straffe rett før slutt for ganske nøyaktig tre år siden. Ellers har det vært knapp poengfangst for Bianconero Friuliani.

11393122_891487844223667_1366483295965779861_n

Garcias menn er på titteljakt, og dette er en kamp man skal vinne. Det er noe alle vet. Så er det dette med Roma og press, da. Etter et sterkt resultat i Firenze, skal dette følges opp med tre poeng hjemme, og fortsatt tabelltopp. Og dette i en periode da kampene pakker seg sammen som kram snø. Innen neste søndag skal både Inter, Leverkusen og Lazio bekjempes, noe som neppe blir av de enkleste oppgavene.

Noe av løsningen i morgen kan være å dyrke videre Gervinhos unaturlig gode form. Ivorianeren har puttet fire mål på like mange kamper, og har for alvor våknet igjen etter en noe rusten og tilfeldig sesong i fjor.

Den ledige plassen på midten fylles enten av Florenzi, som gjør at Torosidis mest sannsynlig spiller back, eller så fortsetter Florenzi (med kapteinsbindet?) på back, og gjør plass til Vainqueur, som hadde et greit innhopp på søndag.

De tre andre plassene i forsvar blir etter all sannsynlighet uendret, i likhet med sisteskansen. På midtbanen får Florenzi eller Vainqueur selskap av to av Serie As beste midtbanespillere; Miralem Pjanić og Radja Nainggolan.

På topp flankeres Džeko av tidligere nevnte fartsfenomen samt Iago Falque.

Med seg til kamp har Garcia tatt ut De Sanctis, Maicon, Leandro Castán, Abdullahi Nura (18 år og forsvarspiller), Gyömbér, Emerson Palmieri, Uçan, Iturbe, Ponce og Umar Sadiq (også han 18, men angriper).

På motsatt halvdel blir det nok et gjensyn med både Ivan Piris og Marquinho.

Et avant & Forza Roma!!