Maicon: The Resurrection

Romas seier på autopilot mot Udinese handlet vel så mye om Douglas Maicon som tre poeng.

Brasilianeren kom til Roma sommeren 2013 med hallen mellom beina fra et floppopphold i Manchester City for å prøve og karre seg inn i Brasils VM-tropp. Den tidligere Inter-helten leverte en strålende sesong, før han i løpet av VM henviste Dani Alves til benken. Dessverre satte skjendingen de ble utsatt for mot Tyskland i semifinalen også spor i Maicon.

Forrige sesong var Maicon en skygge av seg selv i tillegg til å slite med skader. I år har han gjort noen gjesteopptredner der han først og fremst har markert seg med et filmeforsøk som endte i en saftig bot. Det har også vært ryktet om en klausul i hans kontrakt som gjør at han ved x antall kamper får en automatisk ettårig forlengelse av kontrakten.

Alt dette gikk imidlertid fullstendig i glemmeboken onsdag kveld. Maicon var på høyde og vel så det med beistet som i sin tid herjet på Giuseppe Meazza. Allerede fem minutter ut i oppgjøret var han med i angrep der Radja Nainggolan på glitrende vis satte opp brasilianeren langs kanten. Maicon spilte ut i feltet til en umarkert Miralem Pjanic, som hadde få problemer med å sende Roma i føringen med sin sjette scoring for året.

Bare fire minutter senere satte Maicon fart og spilte opp på en feilvendt Edin Dzeko som på lekkert vis la igjen ballen. Den skallede backen holdt farta oppe og fyrte løs. Udineses keeper Karnezis rakk ikke komme ned og Roma gikk opp i 2-0. Litt senere serverte Maicon en utenomjordisk pasning fra egen halvdel som sendte Romas kaptein Alessandro Florenzi alene mot Karnezis. Florenzi valgte å flekke til på volley og ballen føk over. Kunne stått igjen som et av årets desidert vakreste scoringer.

Andre omgang ble en roligere affære, men Maicon satte virkelig på turboen langs høyresiden ved et par anledninger. Det var imidlertid et raid av Kostas Manolas som skulle sette spikeren i kista. For en gangs skyld fikk vi se grekerens hurtighet også med ball og Udinese hang aldeles ikke med i svingene. Istedenfor å gå for ære og heder selv la han inn til Gervinho som hadde få problemer med å curle ballen i hjørnet og punktere kampen. Også han med sitt sjette for året.

Om det var noe å utsette på denne kampen må det være at det igjen ble en baklengs. Dette kom med Gyömbér og Rüdiger som stopperpar, da Kostas Manolas, som hadde spilt alle minutter så langt i sesongen fikk hvile de siste tjue.

Med seier 3-1 gikk Roma forbi Inter og inntok på nytt tabelltoppen i Serie A. På lørdag venter nettopp Inter i Milano. Samtidig tapte både Lazio og Juventus, så man kan trygt slå fast at onsdagskvelden ble over gjennomsnittlig trivelig for Romanisti.