Før Inter-Roma

Kjøp Halloweengodt til deg selv og benk deg foran TV lørdag kveld når det duket for toppoppgjør mellom Inter og Roma!

florenzi nainggolan inter

 

Roma scorer mest, Inter scorer nesten minst. Inter slipper inn minst, Roma slipper inn nesten mest. Roma sine kamper er de mest målrike, Inter sine er de mest målfattige. Inter startet med fem strake seire, Roma står nå med fem strake seire.

Kontrastene er store, men forskjellene likevel så små før toppoppgjøret i runde 11. av årets Serie A.  Kun to poeng skiller Roma på topp ned til Inter og tabelltoppen står dermed for fall for denne gang om Inter skulle karre til seg alle poengene lørdag kveld.

 

Inter

Etter en skuffende 8. plass forrige sesong, slo Roberto Mancinis mannskap knallhardt til fra start av årets sesong med å vinne de 5 første kampene med fire ganger 1-0 og én 2-1 seier. Etter 4-1 tapet mot Fiorentina i 6. serierunde stoppet det litt opp og Inter fortsatte med 3 strake uavgjort. De fikk seg dog en liten opptur i midtuken da de fant tilbake til vinneroppskriften fra tidligere å slo Bologna 1-0 på bortebane. En liten skår i gleden var at Felipe Melo som har hatt en god sesong så langt ble utvist og er dermed suspendert før morgendagens oppgjør mot Roma. På skadelisten har Roberto Mancini ingenting og bry seg om ettersom troppen er helt skadefri.

Roma

Etter en litt trøblete sesongstart har Roma for alvor funnet høstformen og etter den overbevisende 3-1 seieren mot Udinese i midtuken tok Roma tilbake tabelltoppen fra morgendagens motstander og sikret sin 5. strake seier på rad. Ikke en gang Zeman fikk Roma til å score så mye mål som de gjør nå, mens Zeman «bare» fikk til 22 scoringer på sine første 10 kamper i 2012 har Rudi Garcia sitt mannskap anført av Salah, Gervinho og Pjanic  (5 mål hver) puttet hele 25 mål i løpet av sesongens første 10 kamper med hele 12 forskjellige målscorere.  Drar en inn de 3 Champions Leauge-kampene også har Roma scoret totalt 32 mål med 13 forskjellige målscorere (26 spillere har fått sjansen i løpet av de første 13 kampene i alle turneringer).  Salah kommer tilbake fra suspensjon etter det latterlige røde kortet mot Fiorentina forrige helg i tillegg er De Rossi ventet å komme tilbake fra skade. Totti, Keita og Strootman er fortsatt skadet.

Gjensyn for flere

Adem Ljajic forlot Roma til fordel for Inter på overgangsvinduets siste dag og blir hans første møte med gamleklubben siden overgangen. Selv med en fin assist til Icardi mot Bologna sist er det ventet at Ljajic må starte på benken til fordel for Stevan Jovetic. Apropos Stevan Jovetic får han møte sin tidligere spiss-kollega i Manchester City, Edin Dzeko. Dzeko som igjen får treffe sin tidligere trener Roberto Mancini. Under  Manchester City-perioden trente Roberto Mancini også Maicon som hadde en fantastisk bra kamp sist mot Udinese. I tillegg så er Dodo fortsatt offisielt på lån fra Roma, men Inter er nødt til å kjøpe han etter sesongen.

 

Forventede lagoppstillinger:

INTER (4-3-1-2): Handanovic; Santon, Murillo, Miranda, Juan Jesus; Brozovic, Medel, Guarin; Perisic; Jovetic, Icardi

ROMA (4-3-3): Sczcesny; Florenzi, Manolas, Rüdiger, Digne; Nainggolan, De Rossi, Pjanic; Salah, Dzeko, Gervinho

KAMPSTART 20.45 PÅ VIASAT SPORT!

Vinner Roma mot Inter i morgen blir det Romas 50. ligaseieren mot Nerazzurri, og statistikken de seneste årene tyder på at noe slikt kan skje. Før tapet på tampen av fjorårssessongen sto Roma med 3 strake seire borte mot Inter (1-3, 2-3 og 0-3).