Kun seier er godt nok

Det har gått to uker siden den smått utrolige 4-4 kampen i Leverkusen, nå er Roma vertskap for det som mest sannsynlig kommer til å avgjøre om Roma avanserer eller ei. 

nainggolan leverkusen

Kun to poeng har Roma fått karret til seg på sesongens tre første Champions League-kamper og ligger sist i Gruppe E halvveis. Heldigvis for Roma er kampen om avansement fortsatt innen rekkevidde og med seier i morgen mot Leverkusen vil Roma klatre opp til 2.plass (med mindre BATE slår Barcelona borte) og dermed ha meget gode muligheter for å ta seg videre. Faktisk er Leverkusen nødt til med tap i morgen avhengige av å slå både BATE (B) og Barcelona (H) i de to siste kampene for å ta tilbake 2. plassen så lenge Roma slår BATE på hjemmebane i siste runde (gitt at Roma taper i Barcelona).

Skulle det vise seg å bli uavgjort i morgen vil Roma forbli sist på tabellen med to poeng opp til 2.plassen er ikke håpet helt ute, men da er Roma avhengige av å få resultater med seg samt få med seg noe fra Barcelona.  Med tap i morgen ser det meget mørkt ut for Roma og er da nødt til å vinne sine to siste samt at Leverkusen taper sine to siste.

For å summere opp; Det blir mye enklere å avansere om Roma vinner.

En som skal sørge for at nettopp det skjer er Daniele De Rossi som Rudi Garcia bekreftet at vil starte morgendagens kamp. De Rossi har slitt med skade siden Fioretina-kampen for 9 dager siden og er nå endelig kampklar. En som ikke rakk å bli klar var Seydou Keita, mens Totti har vært uaktuell en stund og mister trolig også derbyet.

For Leverkusen sin del så kommer de som i likhet med Roma med tap i bagasjen. Bayer Leverkusen tapte 2-1 for Wolfsburg på lørdag og ligger nå nede på 7. plass i Bundesligaen. En av Leverkusen sine beste spillere, Lars Bender måtte stå over helgens kamp og det er usikkert om han rekker kampen i Roma. Ellers på skadelisten for tyskerne er tidligere Roma-spiller Tin Jedvaj som er ferdigspilt for året etter å ha pådratt seg en ny skade etter at han fikk seg en hamstringskade kun en uke etter at han ble friskmeldt etter tre måneders skadefravær. Andre på skadelisten er Ryu og Kramer.

Forventede lagoppstillinger:

ROMA (4-3-3): Szczesny, Florenzi, Rüdiger, Manolas, Digne; Nainggolan, De Rossi, Pjanic; Gervinho, Dzeko, Salah

BAYER LEVERKUSEN (4-4-2): Leno; Donati, Tah, Papadopoulos, Wendell; Bellarabi, Kampl, Kramer, Calhanoglu, Kiebling, Hernandez

Kampstart er onsdag 20.45 og kampen vises på Viasat Hockey og viaplay.no

Kampen er også starten på høstens gruppetur for RCN som varer frem til søndag og derbyet. Drøye 40 nordmenn er påmeldt og vil befinne seg i Roma de neste dagene.