Skadesituasjonen foran derbyet

Etter å ha pustet lettet ut etter endt kamp i går må Rudi Garcia umiddelbart se fremover mot søndag. I kjølvannet av den meget underholdende, men altfor spennende kamp mot Bayer Leverkusen er skadeproblemene til Roma foran helgens Derby della Capitale det mange snakker om.

Både Florenzi og Maicon måtte ut med skade i løpet av gårsdagens oppgjør. For førstnevnte sin del ser det hele relativt bra ut, og Florenzi forventes å minst sitte på benken søndag. Maicon ser derimot ut til å dratt på seg noe som er hakket mer alvorlig, og vil trolig kun være tilbake etter landslangspausen som følger derbyet.

Som om ikke dette skulle være nok kan vi nok kanskje se for oss et derby uten romere kledd i rødt. Daniele De Rossi vil muligens også være på sidelinjen, da han fremdeles sliter med en muskelskade i høyre lår som han pådro seg i kampen mot Empoli for tre uker siden. I likhet med Maicon skal imidlertid skaden ikke være veldig alvorlig, og De Rossi vil trolig også være klar etter landslagspausen.  Som kjent vil også Miralem Pjanic være ute med suspensjon etter at han fikk utdelt to gule i Milano forrige helg, så kjernen på midtbanen er betydelig svekket.

På den positive siden kan det set ut som at Seydou Keita derimot kan være klar til å fylle tomrommet som De Rossi etterlater seg. Keita har vært tilbake i normal trening i en drøy uke nå, og forventes dermed å starte kapen mot de babyblå i helgen.

Uansett så gleder vi oss til helg, og til derby.