Tilbake på vinnersporet!

Dersom vi ser bort i fra aksjonen i Curva Sud, selvsagt, men på en dag som dette, skyves dette til side, og man gleder seg over tre poeng over lillesøster, holding av null, samt en bra oppvisning i laginnsats.

Derby starter ofte litt forsiktig, men ikke i dag. Det skulle starte tidlig. Dzeko blir tatt på utsiden av målområdet, men fra dommerens vinkel, ser det ut som forseelsen skjer inne. Takker og bukker. Dzeko setter straffen selv. Knallhardt midt i mål, der Marchetti kaster seg til son høyre. 1-0. Stadionuret viser ti minutter.

11026300_944923442235137_4811261920896107964_n

Lazio ypper seg umiddelbart etter scoringen, men kommer ikke til de store avslutningene. Hjemmelaget hindrer gjestene å komme inn igjen i kampen ved å skru opp det fysiske nivået. Det virker som de lyseblå ikke klarer å respondere på dette.

Etter ca. 25 minutter er Gervinho lat, og kommer seg ikke ut av offside. Dette kunne vært en storslått mulighet til å ta Lazio i ubalanse, der Nainggolan og Falque vinner ballen høyt i banen. Etter frisparket fra offsiden, kommer Felipe Anderson med ett drømmetreff fra 23 meter og klemmer ballen i aluminiumet bak vår polske målvakt. Ballen spretter heldigvis ut, og vi med røde og gule drakter slipper med skrekken.

Omtrent ti minutter senere Torosidis kombinerer med Salah, og førstnevnte sender kula videre til Gervinho. Innlegget til ivorianeren duellerende Džeko og Basta inne i fem-meteren, men ballen spretter like utenfor stanga til Marchetti.

Få minutter senere er det dagens kaptein som tester skuddfoten. Radja skyter fra omtrent 30 meter, og treffer stanga til høyre for Lazio-keeperen, som kan prise seg lykkelig for at stanga hjalp til.

Roma har kanskje vært best i omgangen, der Giallorossi har eid ballen. Hvert sitt stolpeskudd, men de største sjansene til Roma, samt at hjemmelaget har ett mål. Vel fortjent.

12235021_944890968905051_1324868589364471961_n

Andre omgang starter med at Roma hindrer Lazio i å komme inn i kampen. Fremdeles heftige dueller, og kvarteret ut i omgangen, befinner Salah seg på bakken etter en kakk i ankelen. Den iherdige kantspilleren må erstattes av Florenzi. Det er i skrivende øyeblikk uklart hvor omfattende skaden er.

Gervinho løper og løper. Først i en fantastisk fartsduell på høyre, hvor han sender ballen forbi Lazio-forsvarerne, og parkerer Basta. Både Florenzi og Dzeko er med, men Dzeko får ballen litt bak seg, og avslutningsforsøket er ingenting å vise på sportsrevyen. Kun kort tid etterpå, skal Gervinho avsløre Basta på farten igjen. Dagens kaptein slår en fantastisk pasning til fartsvidunderet. Basta klarer ikke denne gang å følge med, og Gervinho gjør alt på egenhånd, der en svakt plassert Marchetti må plukke ut ball nummer to fra nota. En vanvittig bra periode av Gervinho, som er flink å true rom, da Lazio står høyt.

I minuttene etter scoringen skrues temperaturen opp. På under fem minutter får Rüdiger, Vainqueur og Digne gule kort, men klarer å holde unna.

Da ca. 20 minutter gjenstår, foretar Garcia sitt andre bytte, der William Vainqueur må forlate gresset til fordel for Keita. Bra derby-debut av franskmannen, som skal være glad han ikke bor i England.

Da ti minutter gjenstår, får Iturbe ta plassen til Gervinho, som nok en gang signerte seg i målprotokollen. Bra Derby av Gervinho også!

Lazio klarte aldri å svare på Romas tidlige scoring, og ble greit holdt ute av kampen. Taktisk var dette en av de bedre kampene til Garcia, da Roma klarte å svare på Lazios forsøk, i tillegg til at hjemmelaget kontret farlig hver gang anledningen bød seg utover i andre omgang.

Bra og holde nullen, noe som ikke er hverdagskost, men i det siste ordinære minuttet, setter Klose ballen over ett åpent Roma-bur. Flaks er best når man trenger det.12208803_984918548231261_2568570635349430906_n

En god laginnsats, uten at noen stikker seg voldsomt ut. Gervinho har, som nevnt, en meget bra periode, og man kommer heller ikke utenom å nevne spiller som Nainggolan og Manolas. Her var sistnevnte med på å gjøre Antonio Rüdiger god.

Romas lag: Szczęsny; Torosidis, Manolas (!), Rüdiger, Digne; Nainggolan (kapt), Vainqueur (Keita 73); Gervinho (Iturbe 81), Salah (Florenzi 58), Falque; Džeko

For moroskyld, kan vi nevne at hele sju Romaspillere hadde sitt første møte med Derby della Capitale; Szczęsny, Rüdiger, Digne, Vainqueur, Salah, Falque og Džeko!

 

Forza Roma!!