Sabatini om strategien fremover

Walter Sabatini har mange jern i ilden om dagen og i går snakket sportsdirektøren om tidligere, nåværende spillere og kommende spillere i Roma.

sabatini-iturbe-ibra

Walter Sabatini var onsdag på en boklansering som omhandlet Nils Liedholm sitt lag som tok tre Coppa Italia-titler, én Scudetto og finale i serievinnercupen. (Forfatteren av boken dukket faktisk opp under fellesmiddagen til asroma.no som ble avholdt i forbindelse med gruppeturen forrige helg).  Her er noe av det Sabatini hadde å si:

«Benatia? Han er en Bayern München-spiller og vil fortsette der. Vi stoler på våre menn. Ikke glem at vi har Castan i tillegg. Han har slitt, men vi forventer mer av han. Han nærmer seg nivået han var på tidligere, og jeg håper du husker hvem han er og hva han kan gjøre for Roma. Vi har også Manolas og Rüdiger i tillegg til Gyomber som du ikke har sett spille enda. Han er høy, med mye fart og er profesjonell, men ingen har forstått at han finnes.»

«Iturbe? Han hadde en avtale med Genoa i sommer, men jeg angret og ville la han bli. Jeg fortalte ham at han må spille som han gjorde da han var barn og ikke tenke så mye på det taktiske aspektet. Han trenger å spille uten det ansvaret dere journalister har lagt på han. Iturbe vil ikke dra i januar med mindre han selv vil.»

«Doumbia? CSKA ville ikke kjøpe han permanent, men noen vil helt sikkert gjøre det. Vi har i bunn og grunn en avtale med en kinesisk klubb, men vi håper å få mer penger for han.»

«Szczesny? Vi har lyst til å beholde han, men ettersom jeg kjenner Arsenal kan det bli vanskelig. Uansett utfall har vi dekning på keeperplassen for neste sesong. Hvem har vi fått? Jeg kommer helt sikkert ikke til å gi deg noen navn nå.»

«Ucan? Jeg velger spillere og i de fleste tilfeller involverer jeg treneren ettersom det er han som trener dem. Garcia er pragmatisk om sånne ting, Ucan er veldig bra og jeg vil gjøre alt for å beholde han.»

«Gerson? Jeg vet ikke hvordan fremtiden hans blir enda, jeg må gjøre et valg.»

«Gervinho? Han hadde pakket kofferten, men ettersom jeg ikke var villig til å gå lavere stoppet forhandlingene. Treneren var veldig modig: han lovte meg at Gervinho ville gjøre en forskjell og være viktig denne sesongen og jeg stolte på han akkurat som jeg gjorde da vi kjøpte han fra Arsenal. Han har blitt mye bedre, spesielt foran mål.

«Mercatoen? Vi vil ikke gjøre noe med mindre helt spesielle ting skjer. Vi trenger dog å bli bedre. Salahs skade  gir oss store problemer selv om jeg har stor tro på Falque og Iturbe.»