Delte poengene i parodi

For første gang siden farsen på Juventus Stadium skulle Gianluca Rocchi igjen få prøve seg på å dømme Roma. At mannen har svekkede sjelsevner og dårlig dømmekraft hadde vel de fleste romanisti konkludert med for lenge siden, men denne gang greide Rocchi å bekrefte hypotesen allerede før kampstart.

Banen i Bologna lå nemlig badet i vann og skulle selvsagt vært utsatt. Men Rocchi utviste sitt helt egne form for skjønn og lot det stå til. Da måtte Roma igjen ut i en kamp hvor forholdene satte store begrensninger for oppgjøret. Dette begynner Roma dessverre etter hvert å bli vant med (oppgjør mot nettopp Bologna, samt Sampdoria, Parma, Catania og Chievo dukker umiddelbart opp).

Roma kunne allikevel ikke skylde på forholdene for at Bologna var det klart beste laget fra start. De tok kjappeste veien til mål og fikk, trodde de, betaling allerede etter ti minutter. Nettsusen ble imidlertid avvinket for offside. Men bare fire minutter senere var ledelsen et faktum. Klabb og babb i Roma-feltet etter et hjørnespark gjorde at Masina plutselig fikk god tid med ball. Den satte han, på pussig vis, mellom beinene til Szczesny. 1-0 til Bologna.

Hjemmelaget var klart best i første omgang, men Roma meldte seg på da det nærmet seg halvtimen. Rocchi gjorde dagens første store tabbe da han overså en hands i feltet av Diawara og snøt dermed Roma for straffe. Litt senere skulle det bli enda styggere. Alessandro Florenzi kommer inn bak baklinja til Bologna og stormer mot mål. På ca. 25 meter kommer hjemmelagets keeper Mirante og gjør det keepere skal: redde. Mirante brukte imidlertid hendene til dette utenfor sitt oppmålte område og skulle hatt rødt kort alle dager i uka. Rocchi nøyde seg med gult.

Roma kom ut i andre omgang og så umiddelbart langt bedre ut enn hva de gjorde i første. Etter 52 minutter var handsen i Bologna-feltet så klar at selv ikke Rocchi kunne overse den. Straffe til Roma. Pjanic gjorde som han gjorde mot Bayer Leverkusen og satte ballen mellom armene og beina til keeper. 1-1 og Pjanic sin sjette scoring i sesongens Serie A.

Roma fortsatte trykket og spesielt Florenzi kom til en god mulighet. Men det var nok en straffe som skulle sende Roma opp i føringen. Iturbe ble hektet i feltet og denne gang gikk Pjanic sin landsmann Dzeko frem. Spissen hamret ballen helt i hjørnet og Mirante var sjanseløs. Dzeko sin tredje Serie A-scoring sendte Roma i føringen.

Men det skulle ende med poengdeling i Bologna. Etter 87 minutter rundlurte Giaccherini innbytter Torosidis inne i Roma sitt straffefelt. Grekeren ble svimmel og hogde ned den beskjedne eks-Sunderland spilleren. Hvem andre enn Mattia Destro, som også scoret mot Roma da han var på lån i Milan, ekspederte straffesparket sikkert bak polakken i Roma-målet. Feiret i tradisjon tro på seg gult kort.

Ellers kan det nevnes at 18 år gamle Umar Sadiq fikk sin debut da han kom inn for Iturbe på kanten. Nigerianeren, som er på lån fra Spezia, har bøttet inn mål for Primavera-laget og vil forhåpentligvis være en mann å regne med i fremdtiden.

Det endte altså 2-2 i Bologna i en kamp der lagene hadde hver sin omgang. Men den skulle selvsagt aldri ha blitt spilt.