Roma jakter avansement i Barcelona

Det er klart for den nest siste runden av sesongen gruppespill i Champions Leauge. Målsettingen til Roma har vært å komme seg videre fra gruppen og etter en trå start har Roma nå alt i egne hender og kan sikre seg avansement allerede tirsdags kveld.  Roma er nå på plass i Barcelona for å møte de regjerende mesterne i Champions Leauge. Sist lagene møttes ble det 1-1 etter en drømmescoring av Alessandro Florenzi som er blant de nominerte til årets mål i verden. Nå skal Florenzi og co prøve å ta en skalp på mektige Camp Nou og hindre Barcelona i å vinne gruppa i tillegg til å sikre avansementet selv.

Alessandro-Florenzi1 

Gruppe E

Etter den meget nervepirrende 3-2 seieren over Bayer Leverkusen sist klatret Roma opp til 2. plass i Gruppe E før de to gjenstående rundene  av gruppespillet (Roma har igjen Barcelona (B) og BATE Borisov (H)).  Dog så er vidåpent i Gruppe E og Roma kan ryke ut med å ta fire poeng i de to siste, samtidig som de kan gå videre med kun ett poeng til. For at Roma skal sikre seg avansement allerede i morgen er BATE-Leverkusen (avspark 18.00) nødt til å ende uavgjort samtidig som Roma vinner sin kamp mot Barcelona. Med seier i de to siste kampene er Roma sikret seg avansement uansett utfall i de andre kampene og hvis Barcelona skulle unngå å vinne mot Leverkusen i neste runde vil Roma ende opp som gruppevinnere i tillegg. Hvis Barcelona tar poeng mot Roma i morgen vil spanjolene blir gruppevinnere og kampen om 2. plassen vil leve helt inn til siste runde. Uansett hvordan det skulle gå for Roma i morgen er det beste utfallet i BATE Borisov- Bayer Leverkusen uavgjort da vil Roma selv med tap beholde 2.plassen ettersom innbyrdes oppgjør teller foran målforskjell og dermed ha alt i egne hender før hjemmemøte mot BATE Borisov om to uker. (Roma vil også ha alt i egne hender hvis BATE skulle slå Leverkusen, men da er Roma nødt til å slå hviterusserne i siste runde). For den evige pessimist med tanke på Roma kan tap mot Barcelona og uavgjort hjemme mot BATE holde til avansement hvis Leverkusen spiller uavgjort mot BATE og ikke vinner mot Barcelona.

gruppeE

Roma

Det har gått over to uker siden sist Roma spilte en ordentlig fotballkamp da de slo Lazio 2-0, dog så var laget samlet i Bologna på lørdag og utførte en 90 minutters lang «vannballkamp» i det som kunne virke som et innslag i programmet Golden Goal på TV2 med Henrik Elvestad og Johan Golden i jakten på nye idretter. Kampen endte uansett 2-2 etter straffescoringer av Dzeko og Pjanic og uavgjortresultatet sendte Roma ned på 4. plass i Serie A. Heldigvis ble det ingen skader for Roma på den regntunge matta i Bologna og dermed er det fortsatt Gervinho, Salah, Strootman og Totti som er uaktuelle før kampen i Barcelona. De Rossi er usikker og kan rekke tirsdagens kamp, men mest sannsynlig vil Garcia beholde midtbanen fra sist kamp med Keita-Nainggolan-Pjanic.

Statistikken til Roma i Champions League er ikke lystig lesning og det er del stygge rekker som det er på tide at blir brutt snart. Det har gått over fem år siden sist Roma vant en Champions League-kamp på bortebane (2-3 mot Basel) og det nærmer seg syv år siden sist Roma greide å holde nullen i en Champions League-kamp (1-0 mot Arsenal). Dog så vant Roma sin forrige gang de spilte mot et spansk lag i Champions League da de slo Real Madrid 2-1 i åttendelsfinalen i 2008.

Barcelona

De regjerende Champions League-mesterne med tidligere Roma-trener Luis Enrique topper La Liga fire poeng foran Atletico Madrid og vant i helgen som var meget overbevisende 4-0 borte mot Real Madrid. Lionel Messi fikk spille den siste halvtimen av El Classico etter å ha vært skadet i nesten to måneder, og er dermed klar for fullt til kampen mot Roma. Douglas og Rafinha er langtidsskadd og ferdige for året, mens Mascherano som fikk seg en trøkk i låret under helgens kamp ikke vil bli risikert i følge Luis Enrique under mandagens pressekonferanse.  Den tidligere Roma-treneren uttalte blant annet at han ønsket Roma videre:  «Jeg gjør min jobb for Barcelona og  prøver å vinne alle kamper. Morgendagens kamp er viktig for å få førsteplass i gruppa. Jeg håper Roma går videre, men maslak escort Barcelona fremfor alt.»

Barcelona trenger som kjent trenger Barcelona kun å unngå tap for å avansere til åttendelsfinalen som gruppevinnere og med 12-1-0 på de siste 13 hjemmekampene i Champions Leauge skal det bli tøft for Roma å forhindre nettopp det. Dog så viste Roma sist lagene møttes i september at det er fullt mulig å ta poeng fra de regjerende mesterne da kampen på Olimipico endte 1-1.

Forventede lagoppstillinger:

BARCELONA (4-3-3): ter Stegen; Alba, Mathieu, Alves; Iniesta, Busquets, Rakitic; Suarez, Neymar, Messi

ROMA (4-3-3): Szczesny; Maicon, Manolas, Rüdiger, Digne; Nainggolan, Keita, Pjanic; Florenzi, Dzeko, Iturbe

 

Kampstart 20.45 på Viasat Fotball og Viaplay.no