En kveld vi forbigår i stillhet

Vi gjør dette så kort som mulig, men la oss først være drepende ærlige: Roma har fremdeles solide sjanser til å ta seg videre fra Champions League, men kveldens asfaltering var utklassing på sitt mest nådeløse.

Begge lag manglet sentrale spillere, men Barcas tre offensive juveler var alle fit for fight, dessverre. Roma kunne utrolig nok tatt ledelsen i kampen, men Dzeko klarte ikke å styre ballen under tverrliggeren fra en corner. Det skulle selvsagt straffe seg, og Luis Suarez åpnet ballet når Alves spilte han fri foran åpent mål. Minutter senere var det 2-0, da Messi (som startet sin første kamp på to minutter, typisk nok) chippet Szczesny etter et forarbeid som lignet mer på FIFA enn på det virkelige liv.

Barca rundspilte Roma, og den høye forsvarsrekka til Garcia fungerte ikke særlig bra. Samtidig skal det sies at Barca per dags dato spiller på et nivå de færreste kan ha noe håp om å henge med på. Det var i hvert fall det jeg fortalte meg selv, når Suarez rett før pause satte 3-0 med en nydelig volley.

Nainggolan ble igjen i garderoben etter pause, til fordel for Iturbe. En overraskende manøver fra Garcia, men argentineren bidro faktisk med et lite friskt pust. Barcelona fortsatte å dominere, men Falque tvang fram en god redning fra Ter Stegen og Roma så en liten periode ut til å begynne å komme inn i kampen. Det ble et kortvarig inntrykk, og Piqué og Messi høynet til 5-0 (sistnevnte på retur etter en meget god redning fra Szczesny, det skal sies).

Salih Ucan fikk den utakknemlige oppgaven å ta over etter Pjanic, og tyrkeren gjorde ikke et spesielt imponerende innhopp. Allerede før han hadde hatt én ballberøring klønet han Neymar overende i feltet. Brasilianeren prøvde seg på en Giuseppe Signori-straffe, men Szczesny reddet det heller dårlige forsøket. Det hjalp dog lite, da Adriano moste ballen opp i nærmeste kryss på returen. 6-0, og Romas 31. baklengsmål på 18 mål denne sesongen.

Dzeko skaffet en straffe på tampen, men det svake forsøket midt i keeperhøyde ble reddet av Ter Stegen. Bosnieren hevnet seg dog på overtid, da han headet et innlegg utagbart ned i venstre keeperhjørne. Et minimalt plaster på et sår som ikke er allverden, men som kommer til å svi greit i noen dager til. Atalanta neste, og om Roma skal vise at de har vokst mentalt siden i fjor er det en kamp som skal vinnes.