Roma skal slå tilbake

Etter ydmykelsen mot Barcelona på tirsdag skal nå Roma revasjere seg når Atalanta kommer på besøk til Stadio Olimpico.

Mye har blitt sagt og skrevet etter ydmykelsen i Spania, hvor noen mente Roma knapt nok prøvde å hamle opp med Luis Enrique sine menn. Trener Rudi Garcia har fått masse kjeft både for inngangen til kampen og for uttalelsene sine etter kamp, der han blandt annet hevdet at Barcelona er uovervinnelige. Klubbpresident James Pallotta skal ikke ha vært spesielt fornøyd med å bli ydmyket i Champions League for andre år på rad og skal i følge diverse medier gi Garcia frem til julepausen før han evaluerer andre treneralternativer. Som vanlig kommer navn som Capello, Spalletti og Mazzari frem.

Et annet rykte, som kanskje maler et litt mer realistisk bilde, er at Roma har en avtale med Sassuolo-trener Eusebio Di Francesco om å ta over Roma etter inneværende sesong dersom Garcia ikke greier å oppnå de målene klubben har satt seg. Di Francesco, som vant Scudetto med Roma som spiller, imponerer som trener for Sassuolo, som for øyeblikket ligger på plassen bak Roma. Dersom Garcia er ferdig etter sesongen er han et helt naturlig alternativ.

Men først skal Garcia starte bergningsprosjektet sitt mot Atalanta. Søndagens motstander ligger forløpig på midt på tabellen med sine 18 poeng. Hele 13 av disse har kommet på hjemmebane og borte fra Bergamo har laget kun vunnet èn og spilt to uavgjort. På de syv bortekampene laget har spilt denne sesongen har de ikke greid å produsere mer enn tre scoringer. Roma har kun avgitt poeng i én hjemmekamp og er således soleklar søndag ettermiddag.

For trener Edy Reja er Bellini, Dramé og tidligere Roma-stopper Rafael Toloi tvilsomme. Nainggolans bestevenn Mauricio Pinilla rekker ikke oppgjøret på grunn av et kranglete kne. Blandt de som forventes å starte bør Roma holde et ekstra øye med keeper Sportiello, som kanskje vokter Roma-buret neste år.

Det har vært en trist uke for AS Roma, men fansen fikk en opptur da det ble klart at Kevin Strootman igjen trener med ball. Nederlenderen skal ha satt seg som mål å sitte på benken når Roma møter Juventus i Torino 24. januar. Så krysser vi alt vi har for at progresjonen fortsetter for vanskemaskinen fra Nederland og at alt går som det skal når han igjen skal spille kamp.

For Roma antas det at Szczesny fortsetter i mål. Polakken har igjen fått kritikk for sine uttalelser etter at han sa at det var «vakkert» å se Barcelona spille fotball. Det føyer seg inn i rekken av upopulære uttalelser den polske andrekeeperen har levert de siste ukene.

I forsvarsrekka blir det endringer. Maicon ble rundspilt av landsmann Maicon, men var samtidig veldig god hjemme mot Udinese, en motstander ca. av Atalantas kaliber. Det ventes allikevel at Alessandro Florenzi igjen tar høyrebacken. Rundt hvilket stopperpar som skal stanse Atalanta har det versert mange rykter: Rüdiger ut og Castan inn, Manolas ut og Castan inn, eller at Rüdiger og Manolas fortsetter. Manolas har spilt rubbel og bit så langt og kan kanskje trenge en pust i bakken. Samtidig er han utvilsomt Romas beste midtstopper. Rüdiger er årest Yanga-Mbiwa og en Leandro Castan i toppform vil utvilsomt være å foretrekke. Brasilianeren har imidlertid bare fått to sjanser til å matche seg denne sesongen og har ikke spilt siden hjemmeoppgjøret mot Empoli. Dette kan være en gylden anledning for Castan til å ta ytterligere steg mot gamle høyder. På venstrebacken fortsetter Lucas Digne, som var en av de bedre i Katalonia i midtuka.

Daniele De Rossi gjør trolig comeback etter skade på midtbanene og flankeres av Miralem Pjanic og Radja Nainggolan. Tridenten fremme blir trolig Edin Dzeko, Iago Falque og Juan Iturbe. Sistnevnte hadde et ålreit innhopp mot Barcelona og kan ha gjort nok der til å få sjansen fra start mot Atalanta.

Strootman er selvsagt ute, det samme er Salah, Totti og Gervinho.

Dette er noe av det Rudi Garcia hadde å si på lørdagens pressekonferanse:

«Jeg har snakket med spillerne. Vi er alle skuffet og vet at vi kunne ha gjort det bedre (mot Barcelona). Vi har nå alt fokus på kampen i morgen for å bevise at vi kan slå tilbake umiddelbart. Vi vil vinne i morgen og fortsette å prege Serie A. Defensivt både kan og må vi være bedre. Vi har vist at vi kan ved et par anledninger. Vi må kunne evne å snu kamper selv om vi havner under, men det er jo åpenbart best å ta ledelsen selv.»

«Det er ikke noe poeng i å snakke mer om Barcelona-kampen. Det var mange supportere der og de var selvsagt sinte. Det har jeg forståelse for; spillerne var også sinte. Vi kan ikke grine mer over det. Nå skal vi ta tre poeng. Jeg ser fremover og håper vi kan være med på flere fronter og holde fansen fornøyd. Foruten kampen mot Barcelona og første omgang mot BATE har vi alltid vært med i kampene. Kanskje fordi vi visste at kampen mot BATE trolig avgjør gjorde at vi senket oss litt mentalt.»

«Gutta har trent bra siden Barcelona og de ser bra ut fysisk. Manolas og De Rossi er bra. Jeg risikerte ikke Daniele i Barcelona fordi han hadde blitt suspendert med et gult kort. Våre mål er klare: Vi vil videre til 8-delsfinalene i CL og minst komme på en av CL-plassene i Serie A. Jeg tenker ikke på BATE nå, kun på Atalanta i morgen.»

Trolig lagoppstillinger:

ROMA (4-3-3): Szczesny; Florenzi, Manolas, Castan, Digne; De Rossi, Nainggolan, Pjanic; Iturbe, Dzeko, Falque

ATALANTA (4-3-3): Sportiello; Masiello, Paletta, Stendardo, Brivio; Grassi, De Roon, Kurtic; Moralez, Denis, Gomez

Gianpaolo Calvarese dømmer oppgjøret på Olimpico. Oppgjøret, som sparkes i gang klokken 15.00, vises på Viasat Sport og Viaplay.

DAJE ROMA!