Smerte, skuffelse og repetisjon

Hjemmelaget har ballen mest, men klarer ikke å forvalte innehavet i det hele tatt. Vi har sett dette så mange ganger før, men Atalanta skal ha kred for å spille en vanvittig bra bortekamp.

Uten å involvere for mye edder og galle i dette her, settes det spørsmålstegn til hva Džeko gjorde så ofte på kant. Undertegnede hadde inntrykk av at bosnieren skulle være midtspiss.

Gjestene tok vare på Romas gjestfrihet etter 40 minutters spill, der Lucas Digne slår en tilsynelatende OK pasning hvis blir lest og brutt nydelig av Alejandro Gomez. Argentineren finner rom, utnytter at Leandro Castán stopper opp, og setter kula utagbart for unge Herr De Sanctis i buret. Ikke akkurat den avslutningen på omgangen de oppmøtte på Olimpico hadde ventet seg.

Andre omgang starter slik den første avsluttet. Kanskje litt høyere tempo og litt mer direktespill fra hjemmelagets side. Men som og i første; Atalanta forsvarer seg bra. Veldig bra – i det Roma presser på, men uten å komme til de helt store avslutningene.

Etter timen spilt, ser Garcia seg nødt til å ta ut Iago Falque, som startet andre omgang bra, og erstatter ham med 18-åringen Umar Sadiq. Da skjer det faktisk litt andre ting offensivt, og ungguttens innsats blir godt tatt imot på tribunen. Men man har fremdeles til gode å få uttelling.

Apropos uttelling. Maicon, hvis kom inn for en uopplagt Florenzi, har ikke noe annet valg enn å kaste seg inn i en tackling inne i egen boks. Her gjør Alejandro Gomez alt riktig, og løfter ballen over brasilianerens ben, og legger seg over. En kjempekontring av gjestene! Maicon stikker i dusjen etter 11 minutters spill, og German Denis sender De Sanctis feil vei. 0-2 og kjempestemning i hovedstaden.

Atalanta gjør alt de kan for å forsvare ledelsen, noe som gjør at Stendardo og Grassi kommer i dommerens bok for andre gang, og må forlate banen før sluttsignalet, men heller ikke denne tilsynelatende fordelen klarer Giallorossi å utnytte. Kanskje Sadiq skulle hatt straffe ved en heands, men dommeren er av en annen oppfatning.

Fortvilelsen, skuffelsen og frustrasjonen blir visualisert i Torosids’ tøffe (Leonardo-lignende) albuing av Denis på overtid. Grekeren blir belønnet med et heldig gult kort. Kanskje dommeren var imponert over at han var dagens tredje høyreback for hjemmelaget, og vendte German Denis’ andre kinn til.

Hva nå? Er Roma virkelig så forutsigbare og lette å forsvare seg mot? Har man virkelig ingenting mer å stille opp med offensivt? Forventer virkelig Garcia at en 18-åring skal komme inn og snu?

Flere spørsmål enn svar i hvert fall, og neste uke venter en tøff oppgave i Torino. Så får vi se hvem som har ansvaret for laget da…

Roma: De Sanctis; Florenzi (Maicon 70), Manolas, Leandro Castán, Digne; De Rossi, Nainggolan, Pjanić; Falque (Sadiq 62), Džeko, Iturbe (Torosidis 83)