Notiser 4.12: En argentinsk brannfakkel

Det har vært tre (skråstrek to og en halvm ref Bologna) vonde kamper for Roma. Nedsablingen av Barcelona ble etterfulgt av en kapitulasjon mot et svært middelmådig Atalanta som i tillegg manglet sin beste spiss i Mauricio Pinilla. Det har stormet rundt Rudi Garcia, og ting tyder på at franskmannen kun har morgendagens oppgjør mot Torino og skjebnekampen mot BATE Borisov i Champions League på seg til å sikre jobben. Midt oppi det hele har vår gamle kjenning Nicolás Burdisso gitt et intervju til Gazzetta dello Sport som er fredagens store snakkis i Italia.

«Francesco er fantastisk, og vil aldri være en byrde for Roma. Men han har aldri stilt spørsmål om det er bedre å spille 15 år i Roma uten å vinne, enn 20 år i en annen klubb og gjøre nettopp det. Når det kommer til fotball er han ikke den ledertypen som drar deg med seg oppover i banen. Når det gjelder De Rossi så er innstillingen hans for god; han kunne aldri drømt om å overtstige Totti og ta over rollen hans.»

Genoa-kapteinen fulgte opp med å skryte av nåværende Barca-trener Luis Enrique, og innstillingen han tok med seg til Roma.

«Jeg har vært heldig, som har fått jobbe med Diego Maradona, Vincenzo Montella (som forøvrig var fantstisk, og som jeg helst ville beholdt i Roma) og Luis Enrique. Når Barcelona vinner alt så skyldes det ikke bare de tre på topp. Jeg husker når vi røk ut av Europa League mot Slovan Bratislava, og Enrique tok ut Totti. Vi hadde mange unge spillere der ute og vi trengte kapteinen vår, og jeg kunne ikke tro det når jeg så byttet. Dagen etter fortalte Enrique meg at han byttet ut Totti fordi han ikke jobbet nok, og det resulterte i en bedre innstilling på Trigoria.»

Også den labre treningskulturen i hovedstaden får passet sitt påskrevet av argentineren.

«I Roma får du av og til følelsen av at spillerne tror de gjør deg en tjeneste bare ved å gjennomføre en trening. Jeg husker både Spalletti og Montella var rasende ved flere anledninger. Montella brukte en GPS på spillerne under trening, og skjelte deg ut når du trente for dårlig. I Inter derimot, var hver dag på treningsfeltet en krig. Alle slåss om en plass på laget, og hele klubben brant for å vinne. Å møte spillere i verdensklasse på ataşehir escort hver trening hjelper deg å vokse.»

Burdisso avslutter med en stikk mot Juventus, en rival han har møtt på jevnlig i Serie A det siste tiåret.

«Resultatet av Calciopoli skuffet meg. Når avsløringene kom var det på tide å stille flere spørsmål, men så vant Italia VM og det meste ble glemt. Fremgangsmåten var gjennomført vitenskapelig, et gult kort her, en suspensjon der, systematiske overseelser. Det faktum at Juventus fremdeles gjør krav på titlene fra 2005 og 2006 viser en total mangel på aksept for hva de faktisk foretok seg».

Ellers kan det nevnes at Roma har trukket høyst overkommelige Spezia i femte runde av Coppa Italia, kampen skal spilles på Olimpico 16. desember. Den lille klubben fra Liguria vil nok være et ubeskrevet blad for de fleste, og befinner seg for øyeblikket i Serie B. Klubben ble utrolig nok seriemestre under bomberegnet i 1944, og kan skilte med Cagliaris tidligere spiss Nene som sin største profil.

Og så, en liten gladnyhet: Totti og Salah er fremdels ute med skade, men Gervinho er med i troppen som skal møte Torino i morgen. Det spekuleres i om Garcia tar sjansen på å la ivorianeren spille fra start, men da verken Florenzi, Iago Falque eller Iturbe har prestert særlig imponerende den siste tiden er det langt ifra umulig.