Ga bort poeng i Torino

Første omgang i Torino kan man i stor grad forbigå i stillhet. Hjemmelaget kunne tatt en tidlig ledelse, men en god Szczesny hindret Belotti i å gjøre mål. Roma og Dzeko hadde én anledning til å sette keeper Padelli på prøve, men bosnieren valgte å prøve og finne landsmann Pjanic snarere enn å avslutte selv. Dermed sto det 0-0 til pause der Roma skapte kritikkverdig lite med tanke på sitt store ballinnhav.

Ellers måtte Gervinho, som gjorde comeback etter skade, ut etter 24 minutter. Vi krysser fingrene for at det ikke er altfor alvorlig.

Andre omgang ga også Roma stort ballinnhav og etterhvert kom også mulighetene. Dzeko fikk servert et nydelig legg av Florenzi, men headingen gikk til side for mål. Den tidligere Man. City-spilleren virker ikke like «sharp» foran mål som ønskelig og skulle havne i søkelyset igjen senere i kampen. Iturbe hadde også en god mulighet fra et hjørnespark, men headingen havnet i nettveggen.

Så, etter 84 minutter får Roma frispark i innleggsposisjon. Pjanic går nettopp for et innlegg som Dzeko strekker seg etter. Spissen er imidlertid et stykke unna kontakt med ballen, men Torino-keeper Padelli kommer ut i feltet og bommer grovt. Ballen seiler inn i borterste hjørne og Roma leder 1-0. Da er det bare å tette igjen de siste seks pluss tillegg.

Torino, som hadde gjennomført en god defensiv match, begynner å flytte folk høyere i banen. Et Pjanic-brudd høyt i banen sender Dzeko igjennom. Spissen kan punktere matchen, men svikter alene mot Padelli og Roma må satse på at defensiven holder tett.

Det gjør den selvsagt ikke. For Roma er nede i en bølgedal. Og da det for en stakket stund så ut som man hadde begynt å klatre opp fra dalen kløner Antonio Rüdiger det fryktelig til. Tyskeren er rettvendt mot eget mål med ingen mellom seg og egen keeper. Et ufattelig løst touch med brystet mot egen kasse gjør at Belotti kommer alene gjennom. Manolas gjør en desperat takling for å redde sin stoppermakker, men feller Torino-spissen. Straffe og gult kort til grekeren. Maxi Lopez eller vokalisten i Scooter er trygg fra straffemerket og utligner til 1-1, noe som også blir sluttresultatet.

En dårlig kamp av Roma, selv om det var noen positive tegn de siste 20 minuttene. Tamme, tilsynelatende planløse og håpløst kroppsspråk (i sær Florenzi) preget laget i store perioder der ble det trillet ball på tvers uten form for fremdrift. Ikke ulikt det Roma-laget vi så våren 2015 med andre ord.

Dzeko burde ha punktert kampen, men det lugget voldsomt for spissen hele kampen. Rüdiger blir allikevel stående igjen som den store syndebukken med det håpløse forsvarsspillet på tampen. Tyskeren har sett ut som lite annet enn en yngre utgave av Yanga-Mbiwa så langt i Roma-karrieren.