Foran Roma – BATE

I løpet av enhver sesong kommer det kamper som, mer enn andre, er med på å definere hvordan sesongen vil bli husket. En kamp som avgjør hvorvidt en klubb kommer videre til utslagsrunden i Europas gjeveste fotballturnering er absolutt en av disse. I tillegg til dette kan dette meget mulig være en av Rudi Garcias største såkalte skjebnekamper som kan avgjøre hans fremtid, eller mangel derav, i Roma.

Folk flest trenger neppe en påminnelse på hvordan det gikk i tilsvarende oppgjør i høst da ulvene besøkte ‘Europas siste diktatur’. Roma, og kanskje aller mest minneverdig Szczesny, var langt fra fullt tilstede før vertene plutselig ledet 3-0. I tillegg fikk de som så kampen en langt fra imponerende introduksjon til William Vainqueur. Det hele endte 3-2, og frustrerende tider i Champions League fulgte tett innpå.

Romas problemer foran denne kampen trenger ei heller gjentas. Spillet har vært skuffende og resultatene det samme etter derbyet i november måned. Rudi Garcia har imidlertid friskmeldt Romas kanskje mest innflytelsesrike spiller denne sesongen i form av Salah. Garcia uttalte også at han forventer full innsats og mere til på onsdag, og at han ønsker en type innstilling som spillerne har foran et derby.

Gervinho var er også tatt med i troppen, og kan forhåpentligvis spille en rolle i kampen som må vinnes. Dog vil nok ingen av disse ha 90 minutter i bena, og hvorvidt de får plass i startelleveren er høyst uklart. Nogenlunde forventet lagoppstilling er som følger:

Roma, 4-3-3: Szczesny; Digne, Rudiger, Manolas, Florenzi; De Rossi, Nainggolan, Pjanic; Falque, Dzeko, Iturbe/Gervinho/Salah

BATE har på sin side som vanlig vunnet sine siste kamper i hjemlig serie. Hviterusserne stiller uten kaptein Stasevhich, men man kan regne med tilnærmet samme oppstilling som spilte 1-1 hjemme mot Leverkusen i Forrige runde:

BATE, 4-2-1-3: Chernik; Zhavnerchik, Polyakov, Milunovic, Mladenovic; Volodko, Yablonsky; Hleb; Rios, Mozolevski, Gordejchuk.

Kampstart er som vanlig 2045. Sendingen begynner et kvarter før, denne gang på Viasat Motor.