Lagene Roma kan møte

Onsdag kveld gikk Roma videre fra gruppespillet i Champions League for første gang på fem år og skal prøve å nå en kvartfinale for første gang siden 2007/2008. Ettersom Roma endte på 2. plass i sin gruppe blir motstanden vanskelig i 8-delsfinalen ettersom en vil få en gruppevinner som motstander. Trekningen for 8-delsfinalen finner sted i Nyon på mandag 14. desember kl. 12.00 og dette er Romas mulige motstandere:

Real MadridReal Madrid

Vant Gruppe A med 16 av 18 mulige poeng, tre poeng foran PSG i gruppe med Shakhtar Donetsk med spinnville 19-3  målforskjell. Vant Champions League så sent som i 2014, men røk ut i semifinalen forrige sesong. Ligger foreløpig på 3. plass i La Liga, fire poeng bak Romas gruppemotstandere Barcelona. Forrige møte mellom Roma og Real Madrid skjedde i sommer da Roma slo spanjolene i Australia på straffespark. Den siste offisielle kampen mellom lagene var tilbake i 2008 da Roma slo ut Real Madrid i 8-delsfinalen 4-2 sammenlagt (2-1 hjemme og 1-2 borte). Totalt har det blitt spilt 8 kamper mellom lagene i Champions Leauge hvor Roma har tre seire, ett uavgjort og fire tap.

Wolfsburgwolfsburg

Tok gruppeseieren i Gruppe B etter en nervepirrende avslutning med 12 poeng foran PSV, Manchester United og CSKA Moskva.  Ligger på 5. plass i Bundesliga og har aldri møtt Roma før. Vil bli en av de gunstigste motstanderne å få.

Atletico MadridAtleticoMadrid

I en ren gruppefinale i siste runde slo tidligere Lazio-spiller og nå Atletico Madrid-trener Diego Simeone gruppeseieren over Benfica. Fikk karret med seg 13 poeng i gruppe med nevnte Benfica, Galatasaray og Astana. Tapte Champions Leauge-finalen mot Real Madrid i 2014, men det stoppet opp i kvartfinalen i fjor. Ligger på 2. plass i La Liga, to poeng bak Barcelona. Møtte Roma i kvartfinalen i UEFA Cupen tilbake i 1999 da Roma (med Totti på banen) tapte begge oppgjørene 2-1.

Manchester Citymanchester city

Tok gruppeseieren i siste runde ett poeng foran Juventus etter en 4-2 seier over Borussia Möchengladbach. Det siste laget i gruppen var Sevilla som tok tredjeplassen. I hjemlig liga ligger de på 3. plass tre poeng bak serieleder Leichester som trenes av tidligere Roma-trener Claudio Ranieri. Manchester City og Roma var i samme i gruppe i fjor da det endte 1-1 i Manchester før engelskmennene slo Roma ut med 0-2 på Olimpico i siste runde. Det stoppet dog opp i 8-delsfinalen for Manchester City i fjor da de møtte Barcelona. Møttes også i sommer i en treningskamp da de lyseblå nok en gang trakk det lengste strået etter straffespark (2-2 etter ordinær tid).  Hvis Roma nok en gang skulle trekke Manchester City vil det bli et gjensyn med gamleklubben for Edin Dzeko og Maicon.

Bayern MünchenBayernMunchen

Den tyske storklubben hadde ingen problemer med å vinne Gruppe F foran Olympiakos, Arsenal og Dinamo Zagreb. I Bundesliga stormer tidligere Roma-spiller Pep Guardiola sitt mannskap fremover mot et nytt seriegull og har fått seg en luke på fem poeng ned til Dortmund. Bayern München var i gruppe med Roma i fjor og de fleste husker hvordan det gikk (1-7 hjemme og 2-0 borte). På de seks offisielle kampene mellom lagene har Roma kun én seier da de snudde 0-2 til 3-2 i 2010, de fem andre kampene hadde endt tap for Roma. Tidligere Roma-spiller Mehdi Benatia er fortsatt i den tyske storklubben og kan få en ny mulighet til å slå gamleklubben (om ikke han drar til Roma i januar).

Chelseachelsea

Den regjerende Premier League-mesterne vant den siste gruppespilleskampen mot Porto og tok dermed gruppeseieren i Gruppe G med 13 poeng. I gruppen var Dynamo Kiev, Porto og Maccabi Tel Aviv. Har startet ekstremt dårlig i hjemlig liga og ligger foreløpig helt nede på 14. plass. Roma møtte Chelsea i Champions League i 2008 da Roma vant gruppen godt hjulpet av én 3-1 seier hjemme på Olimpico. Bortekampen endte 1-0 til engelskmennene.

Zenit St. PetersburgZenit

Vant de fem første kampene i gruppespillet før de tapte den siste kampen mot Gent da gruppeseieren allerede var sikret, dog var det i en meget overkommelig gruppe med Valencia, Gent og Lyon som motstandere. Går inn i den tre måneders lange vinterpausen på 4. plass i Russiske Premier League, syv poeng bak CSKA Moskva. Roma har møtt tre lag fra Moskva før, men aldri Zenit fra st. Petersburg. Hvis Zenit skulle bli trukket opp av bollen på mandag ville det blitt en god trekning for Roma gitt de andre mulige utfallene.