Roma videre med et nødskrik

Det var en nervepirrende kamp på Olimpico som resulterte i 0-0, men ettersom Leverkusen ikke greide å slå Barcelona kan Roma juble for avansement i Champions League.

dzekobate

Med seier ville all tvil blitt lagt til side, men ettersom Roma ikke maktet å score på det hviterussiske storlaget kom hjelpen vi trengte fra Barcelona som sikret uavgjort i Leverkusen. Ettersom en scoring til BATE Borisov på tampen ville sendt Roma ned på sisteplass i Gruppe E og ute av alt som heter Europa før i det hele tatt moroa hadde startet satte millioner var det en uutholdelig kamp for de fleste som har hjerte i Roma.

Roma slet med å skape sjanser i løpet av den første omgangen og angrepstrioen Falque-Dzeko-Iturbe slet med presisjonen i løpet av den siste tredjedelen og Radja Nainggolan hadde ikke nok krutt i støvelen på de langskuddene han prøvde seg på. Ei heller et vakkert Pjanic-frispark ville inn.

Andre omgang startet meget lovende og Dzeko kom tidlig til noen meget store sjanser, men maktet mirakuløst og ikke score. Dog var det BATE Borisov som sto for kampens største sjanse da Szczesny gjorde en verdensklasseredning av de sjeldne da han stoppet Gordeichuk fra blank hold. Polakken hadde også flere avgjørende redninger på slutten og sørget for at Roma holdt nullen i en Europa-match for første gang på 28(!) kamper (rekorden har FC Valletta med 29 kamper).

Kampen var ikke pen, Roma var ikke gode og fortjente meget lite, men de kom seg til slutt videre med 6 poeng på 6 kamper og hele 16 baklengsmål. Det er lov å ha en god porsjon flaks i fotball.