Rekordkveld

På et eller annet merkelig hvis greide Roma og karre seg videre i Champions League på bekostning av Bayern Leverkusen og BATE Borisov. Dog så vil disse gruppespillskampene til Roma gå inn i Champions League-historien på flere vis.

Rekord 1: Roma gikk videre fra gruppespillet med hele 16 innslupne mål. Aldri før har noen gått videre med flere baklengs i løpet av gruppespillet, den forrige rekorden var på 14 baklengs. Roma slapp inn 7 mål mot Barcelona, 6 mot Leverkusen og 3 mot BATE Borisov

Rekord 2: Ingen har før gått videre fra gruppespillet i Champions League med mindre en de 6 poengene Roma greide å karre til seg i løpet av de seks gruppespillskampene. Zenit gikk også videre med seks poeng i 2013 og Roma tangerer derfor russerne som Roma kan møte i 8-delsfinalen. (Det laveste det er teoretisk mulig å gå videre med i Champions League sitt gruppespill er 4 poeng.) Til sammenligning røk Napoli ut fra gruppespillet med 12 poeng for to år siden.

Nesten rekord 3: Ettersom Szczesny mirakuløst holdt nullen mot BATE Borisov stoppet rekken for Roma med «kun» 27 strake kamper i Europa med innslupne mål. Sist Roma holdt nullen i en Europa-kamp var mot Arsenal i 2009 i 8-delsfinalen da Roma vant 1-0, men røk senere ut på straffespark. Rekorden for flest kamper på rad med baklengs har FC Valetta med 29 kamper fordelt på over 20 år.