Tøff oppgave i Napoli

Det er ikke kjempegod stemning i Roma om dagen, til tross for at laget i midtuka kvalifiserte seg for utslagsrundene i Champions League. 0-0 hjemme mot BATE Borisov overbeviste ikke skeptikerne som pep laget av banen etter forestillingen som strengt tatt kunne endt med alle tenkelige utfall.

Det blir ikke bare enkelt å komme seg ut av den småtunge tiden når laget søndag klokken 18.00 møter Napoli på bortebane. Laget fra sør ligger for øyeblikket på 3. plass på tabellen, tre poeng foran Roma på 4. plass. Med andre ord en viktig kamp for begge lag, og spesielt Roma som begynner å kjenne den vonde pusten fra tyvene fra Torino i nakken.

Napoli sendte Rafael Benitez til Madrid etter forrige sesong og arvtaker Maurizio Sarri har etter hvert begynt å få skikkelig fart på sakene. Spesielt hjemme i Napoli virker Sarris gutter sterke der de står med pene 6-1-0 så langt. Sarri har fått strammet opp forsvaret kraftig og i tillegg fått skikkelig fart i Gonzalo Higuain på topp. Argentineren har allerede notert seg for 14 mål i sesongens Serie A. I tillegg har bysbarnet Lorenzo Insigne begynt å vise prov på kvalitet og har notert seg for 7 nettkjenninger så langt. I tillegg har han 5 assists.

Napoli feide over Legia Warszawa på torsdag med 5-2, men gikk på en overraskende smell borte mot Bologna forrige helg der de tapte 2-3. Ellers i sesongen har Napoli feid over både Lazio og AC Milan og har i tillegg beseiret Juventus, Fiorentina og serieleder Inter. Det er først og fremst mot de antatt svakere lagene Napoli har slitt og de har avgitt poeng mot nevnte Bologna i tillegg til Sassuolo, Carpi, Genoa og Empoli. Sarri må unnvære Manolo Gabbiadini til søndagens kamp, men har ellers et skadefritt mannskap.

Det samme kan ikke sies om Roma. Strootman er selvsagt ute, mens Francesco Totti har trent delvis med gruppen i det siste. Il Capitano hvilte derimot da laget trente lørdag. Gervinho bør være klar igjen, men neppe for 90 minutter. Ivorianeren kan bli en fin joker fra benken. Salah kom inn mot BATE og Garcia sa på lørdagens pressekonferanse at det er en mulighet for at egypteren starter i Napoli. I tillegg er Torosidis ute for Roma.

Polakken fortsetter etter all sannsynlighet i mål etter den overbevisende kampen på onsdag. Digne og Florenzi tar backene, mens Garcia tydelig ser ut til å foretrekke Rüdiger som makker til Manolas og fortsetter trolig med det. Undertegnede håper dog på Castan. Midtbanen blir trolig den kjente treeren med De Rossi, Nainggolan og Pjanic. Iturbe hadde en fryktelig forestilling mot BATE og trolig flankeres Dzeko av Falque og Salah.

En ny svak forestilling vil gjøre at det brenner ytterligere på dassen til Garcia. Franskmannen trenger både en god prestasjon og et godt resultat for å få arbeidsro frem til jul. Men i utganspunktet skal det bli tøft: et frittscorende Napoli mot et meget generøst Roma-forsvar. Det blir neppe 0-0.

Det meget viktige oppgjøret sparkes i gang klokken 18.00 og kan ses på Viasat Sport og Viaplay. DAJE ROMA!

Trolige lagoppstillinger:

NAPOLI (4-3-3): Reina; Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam; Allan, Jorginho, Hamsik; Callejon, Higuain, Insigne

ROMA (4-3-3): Szczesny; Florenzi, Manolas, Rüdiger, Digne; De Rossi, Nainggolan, Pjanic; Salah, Dzeko, Falque