Roma møter Real Madrid

Under mandagens trekning ble det klart at Roma møter den spanske storklubben Real Madrid i 8-delsfinalen av årets Champions League.

Real Madrid vant Gruppe A med 16 av 18 mulige poeng, tre poeng foran PSG i gruppe med Shakhtar Donetsk og Malmö som de andre motstanderne. Endte opp med spinnville 19-3  målforskjell i løpet av gruppespillets seks kamper og vant Champions League så sent som i 2014, men røk ut i semifinalen forrige sesong.

Liger foreløpig på 3. plass i La Liga, fem poeng bak Romas gruppemotstandere Barcelona. Forrige møte mellom Roma og Real Madrid skjedde i sommer da Roma slo spanjolene i Australia på straffespark. Den siste offisielle kampen mellom lagene var tilbake i 2008 da Roma slo ut Real Madrid i 8-delsfinalen 4-2 sammenlagt (2-1 hjemme og 1-2 borte) og vi får håpe på en reprise denne sesongen også. Totalt har det blitt spilt 8 kamper mellom lagene i Champions Leauge hvor Roma har tre seire, ett uavgjort og fire tap. Tar en med treningskamper står Roma med fire strake seire mot Real Madrid (to i Champions League og de to siste årene i International Champions Cup).

Real Madrid har slitt mot italiensk motstand i knockout-rundene i Champions League og har på de siste 8 oppgjørene mot Italiensk motstand røket ut i sluttspillet av Champions League. Ikke siden de møtte Napoli i 1987 har spanjolene gått seirende ut mot italiensk motstand over to kamper.

Første oppgjør spilles på Olimpico 17. februar og returoppgjøret på Santago Bernabeu 8.mars. Finalen spilles på San Siro den 28. mai.

De andre kampene i 8-delsfinalen er: Gent-Wolfsburg, PSG-Chelsea, Arsenal-Barcelona, Juventus-Bayern München, PSV-Atletico, Benfica-Zenit, Dynamo Kiev-Manchester City.