Før Roma-Spezia

Da skal Roma gjøre nok et forsøk på kapre sin 10. Coppa Italia-triumf. Roma tok seg helt til topps i turneringen både i 2007 0g 2008 under Luciano Spalletti, men siden den gang har forsøkene på å sikre nummer ti i rekken kommet til kort. Aller verst var selvsagt finaletapet for erkerival Lazio i 2013.

Historisk er Roma et solid Coppa-lag. Kun Juventus har vunnet flere da de ble første lag til ti triumfer i mai i år. Da slo de Lazio 2-1 etter ekstraomganger der, ironisk nok, nåværende Lazio-spiss Alessandro Matri sikret Juventus seieren.

Når Roma tar imot Spezia blir det første gang de to lagene møtes i turneringsøyemed. Spezia ligger midt på Serie B-tabellen og bør by Roma på få problemer. Laget trenes av ikke ukjente Domenico Di Carlo som tidligere har trent Parma, Chievo og Sampdoria for å nevne noen. Mest kjent blandt spillerne på Spezia er kanskje Emanuele Calaio som folk kanskje kjenner igjen fra spesielt Napoli og Siena.

Veien til Olimpico startet allerede tidlig i august for Spezia. Da slo de ut Brescia etter og ha vunnet 1-0 på hjemmebane. Deretter imponerte de med å slå ut Serie A-laget Frosinone på bortebane. Den tidligere Roma-spilleren Aleandro Rosi ble syndebukken for hjemmelaget da han brant i straffesparkkonkurransen. I 1/16-finalen slo de greit Salernitana 2-0 på hjemmebane.

For Romas del blir dette sesongens første Coppa Italia-møte. Det er ventet at Garcia gjør noen endringer på laget og oppgjøret er en gylden anledning til å matche de som ikke har fått så mye matching så langt i sesongen. I tillegg ventes det at Garcia vil bruke Dzeko fra start for at bosnieren skal få spilt på seg selvtillit foran mål.

Kampen er satt til det noe absurde tidspunktet onsdag klokken 14.30 og det er foreløpig bare solgt ca. 3500 billetter. Det blir med andre ord ikke en heksegryte som venter Serie B-laget onsdag.

Mulige lagoppstillinger:

ROMA (4-3-3): De Sanctis; Maicon, Gyömbèr, Castan, Palmieri; Ucan, Vainqueur, Nainggolan; Iturbe, Dzeko, Falque

SPEZIA (4-4-2): Chichizola; Valentini, Postigo, Terzi, Migliore; Clurria, Misic, Canadjiija, Situm; Calaio, Nene

Ingen norske kanaler har rettighetene til Coppa Italia, så her må det tys til stream. DAJE ROMA!