Roma i ritiro

Roma har gått inn i ritiro etter den flaue cup-exiten mot Spezia på onsdag. Det betyr at laget er sammen på Trigoria 24 timer i døgnet frem til Garcias skjebnekamp mot Genoa på søndag.

Trolig kan bare en kjempeprestasjon mot Genoa, som selv har sitt å slite med, redde jobben til Garcia. Grunnen til at han får prøve seg også på søndag beror trolig på timing: etter søndag tar Serie A julepause og en eventuell nyansatt hovedtrener vil få bedre tid på å sette sitt preg på laget. Når det er sagt er det forsatt franskmannen som er Romas hovedtrener.

Skulle han få fyken leter trolig Roma etter en løsning ut sesongen. Ancelotti har vedgitt at han ikke kommer til å ta over et lag midt i sesong, mens andre kandidater allerede er i jobb. De fleste romanisti drømmer nok om nevnte Ancelotti, men drømmen kan bli knust av det som kan bli en voldsom trenerkarusell til sommeren. Trolig vil begge Manchester-klubbene, Chelsea, Bayern München og Real Madrid bytte trener til sommeren. Alle disse jobbene er nok mer attraktive enn Roma-jobben og Ancelotti kan nok være aktuell for flere av disse.

Men Pallotta må først og fremst finne en som kan styre skuta ut sesongen. Marcello Lippi har blitt nevnt. Den hvithårede verdensmesteren nærmer seg dinosaurstadiet, men kan helt sikkert føre et vaklevorent Roma inn på stø kurs. Spalletti nevnes ofte, men hvor villig vil han være til å ta en kortvarig stilling? Å signere han på en lenger avtale er risikabelt og Roma har brent seg på nostalgiske ansettelser tidligere.

Fabio Capello lyktes med lite i Russland og bør vurdere pensjonistrollen. Har også blitt nevnt i forbindelse med en midlertidig Roma-stilling, men med tanke på hans avskjed med den evige stad tidlig på 00-tallet virker en retur lite trolig.

Så får vi bare vente og se om ritiroen gir Garcia muligheten til å rette på alle de tingene som trengs og rettes på. Dersom garderoben har vendt seg mot franskmannen, noe det i høyeste grad så ut som på onsdag,  er vel neppe en ritiro det som skal til for å løse en slik floke.

Det er full storm i AS Roma. Så får vi se om søndagen bringer med seg opphold.