Bonne Journée, Rudi? Roma 2-0 Genoa

Om dette var Rudi Garcias siste opptreden som trener i Roma, så avsluttet i hvert fall franskmannen med stil. Et skadeskutt og krisepreget Genoa ble sendt hjem med scoringer av Florenzi og Umar Sadiq, dermed holder Roma følge med Napoli, Fiorentina og Juventus på vei mot julepausen.

Med Pavelotti og Perotti suspendert og Tino Costa og Burdisso ute med skade manglet Genoa stammen i laget, og utgjorde aldri noen reell trussel for hjemmelaget. Roma manglet stadig Totti, Strootman og Torosidis, men Gervinho var tilbake fra muskelskade. I tillegg har ikke Genoa tatt tre poeng borte mot Roma siden 1994, og hovedstadslaget hadde vunnet seks av sine sju siste kamper mot i grifoni.

Et par tidlige headinger fra Tachtsidis og De Maio bommet på mål, før Nainggolan og Pjanic bestemte seg for å utvide juleferien sin litt ekstra ved å plukke opp hvert sitt gule kort. Rett før pause fikk Roma endelig hull på byllen når et innlegg fra Digne ble deflektert inn foran bakerste stolpe av Munoz, der Florenzi dunket ballen i mål. Florenzi levnet ikke tvil om hvor hans lojalitet ligger i spørsmålet om trenerbytte, og spurtet 50 meter for å feire med Garcia, tett fulgt av Nainggolan og Manolas.

I andre omgang vartet Szczesny opp med en god redning på en avslutning fra Darko Lazovic, mens Gervinho så vidt ikke fikk styrt et innlegg i mål med hodet. Munoz gjorde opp for den uheldige assisten sin til Florenzi tidligere i kampen når han fikk blokkert en noe treig avslutning fra Edin Dzeko. Bosnieren gjorde vondt verre når han rett etterpå følte seg snytt for en straffe, og slang en lite gjennomtenkt «fuck off»  til Gervasoni. Det røde kortet lot ikke vente på seg, og Roma måtte belage seg på å fullføre kampen med ti mann.

Rudi Garcia aktet ikke å la Genoa slippe å forholde seg til en spiss de siste ti minuttene, og satte innpå Umar Sadiq for Salah. Det var et bytte som ga max uttelling, når unggutten minuttet før slutt møtte et innlegg fra Vainqueur på bakerste stolpe og styrte inn 2-0 med hodet.

Det er fremdeles lang ifra sikkert om Rudi Garcia sitter på benken når Roma (uten Nainggolan, Pjanic eller Dzeko) møter Chievo borte 6. januar. Men om dette var hans siste kamp, så var det i hvert fall en verdig avslutning.