Før årets siste kamp

Roma trenger sårt en seier før juleferien og har alle tiders mulighet hjemme mot Genoa som er i forferdelig form om dagen.

florenzigenoa

8. november vant Roma derbyet og kun noen dager før hadde de slått Bayer Leverkusen i Champions League. Siden den gang har Roma spilt syv kamper og ikke vunnet en eneste kamp. Fiaskoen ble komplett i midtuken da Roma røk ut mot Spezia i Coppa Italia på hjemmebane. Det brenner virkelig under føttene til Rudi Garcia og det ser ut som om dagens kamp mot Genoa blir franskmannens siste kamp uansett utfall.

På gårsdagens pressekonferanse dvelte ikke Rudi Garcia ved sin egen fremtid og var kun fokusert på vinne dagens kamp mot Genoa: «Jeg tenker ikke på om dette kan bli min siste kamp for Roma, jeg har mye viktigere ting å tenke på som søndagens kamp. Jeg vet hvordan fotballen fungerer, men jeg er fortsatt motivert, avslappet og jeg er en fighter.»

Det gledelige for Garcia er at skadesituasjonen forbedrer seg stadig, Keita og Gervinho er klare hvorav sistnevnte er ventet å starte kampen. Kun Totti og Torosidis som blir klare i januar er skadet sammen med Kevin Strootman.

Søndagens motstander Genoa kommer også rett fra et pinlig Coppa Italia-resultat da de tapte 1-2 (e.e.o) hjemme mot Alessandria. Dermed blir det Alessandria-Spezia i Coppa Italias kvartfinale… I serien går det ikke mye bedre for Gasperinis mannskap som står med tre strake tap og kun en seier på de siste åtte. Frustrasjonen er stor i byen Genova om dagen med både Genoa og Sampdoria som sliter tungt om dagen. Genoa og Sampdoria kom på 6. og 7. plass forrige sesong, men lagene ligger nå på de to plassene rett over nedrykkstreken.

Noe oppsiktsvekkende har Genoa fått 8 utvisninger så langt denne sesongen,  fire av dem på de fem siste. En av de store stjernene Diego Perotti har fått to direkte røde og et gult kort på de tre siste kampene han har spilt og fikk hele tre kampers utestengelse for utvisningen mot Bologna og er dermed ikke med mot Roma. Spissen og topscoreren Pavelotti er også suspendert etter utvsining mot Carpi (tre kampers karantene). Samtligere syv kamper Perotti og Pavelotti ikke har vært med for Genoa har endt med tap, På skadelisten skaper Costa, Marchese og tidligere Roma-spiller Burdisso enda mer hodebry for trener Gianpiero Gasperini. For å gjøre det hele enda mer dystert så har Genoa tapt de siste ni kampene på Olimpico mot Roma hvor Roma i snitt har scoret 2.7 mål pr. kamp.

Det blir et gjensyn med gamleklubben for Iago Falque som forlot Genoa til fordel for Roma i sommer. Tidligere Roma-spiller Tachtisidis som Zeman hentet en gang tilbake i tiden står på motsatt halvdel for Genoa.

Forventede lagoppstillinger:

ROMA (4-3-3): Szczesny; Florenzi, Manolas, Rüdiger, Digne; Nainggolan, De Rossi, Pjanic; Gervinho, Dzeko, Salah

Genoa (4-5-1): Perin; Izzo, Munoz, De Maio, Ansaldi; Cissokho, Rincon, Tachtsidis, Ntcham, Laxalt; Gakpé

 

Kampstart 15.00 og vises på Viaplay.