Foran Chievo Roma

Roma reiser for andre gang til Marcantonio Bentegodi denne sesongen, og i motsetning til serieåpningen mot Verona, har ikke gjestene råd til å gi fra seg to poeng til de fire lagene foran seg på tabellen – ei heller å tillate at Milan å komme nærmere foran storkampen på lørdag.

1745960-36917406-2560-1440

En som mest sannsynlig heller ikke har råd til et dårlig resultat
er Rudi Garcia, som til tross for seier, om ikke overbevisende, hjemme mot Genoa før julepermen, ikke sitter sikkert i sjefsstolen, ifølge rapporter. Det spekuleres stadig i franskmannens fremtid i klubben.

 

 

Hjemmelaget avsluttet 2015 sterkt, især på fremmed gress – med unntak av siste kamp, i Firenze, hvor Viola overbevisende tok alle 3 poengene etter 2-0. Yngste bror i Verona tok derimot 9 av 15 poeng i avslutningen i fjor.

Chievo slo ni mann fra Bergamo hjemme knappe to uker før jul, men dette var lagets første hjemmeseier siden slutten av september, da de slo Torino (også med 1-0).

Mars i fjor endte 0-0 og var Romas 8. uavgjort på ti kamper. I 2013 sørget Gervinho og Destro for at Roma reiste hjem med samtlige poeng i tax-freeposen.

Gervinho blir nok mannen mange forventer skal sikre Giallorossis trepoenger da angrepet åpenbart er nedbemannet. Francesco Totti ble ikke friskmeldt til kampen likevel, og Juan Iturbe har byttet ut risotto med fish & chpis. På toppen av det hele fikk Edin Džeko to kampers utestengelse etter tydelige kjærlighetserklæringer overfor kampleder Gervasoni i kjølvannet av straffesituasjoenen Ezequiel Muñoz ikke bør leke for uskyldig i.

download

Som vanlig er heller ikke Kevin Strootman å finne på deltakerlisten Garcia hang på veggen før avreise. I midtbaneleddet vil franskmannen også savne Keita, Uçan (begge skadd), Nainggolan og Pjanić (begge suspenderte).

Bakover på banen ser det meget bedre ut, og her stiller gjestene fulltallige. Så må vi ikke glemme at Mohammed Salah også er skadefri. Dette gjør at lagoppstillingen mest sannsynlig ser slik ut:

Szczęsny; Maicon, Rüdiger, Manolas, Digne; Vainqueur, De Rossi, Florenzi; Gervinho, Salah, Falque
Panchina: De Sanctis, Lobonț, Torosidis, Leandro Castán, Gyömbér, Machin, Emerson, D’Urso, Di Livio, Tumminello, Sadiq.

 

For vertene ser startellveren ca slik ut:
Bizzarri; Cacciatore, Gamberini, Dianelli, Gobbi; Castro, Radovanović, Hetemaj; Birsa; Paloschi, Meggiorini.

 

Kampen vises på Viaplay kl 15:00 med engelske kommentatorer, og vi får håpe Roma ødelegger Chievos 500. kamp i Serie A.

 

Forza Roma!!