Før Roma-Milan

Roma jakter på å revansjere det sure uavgjort-resultatet i midtuken mot Chievo når den fallende storheten AC Milan tar turen til Olimpico lørdag kveld.

totti milan

Etter seieren mot Genoa like før jul trodde mange at det skulle snu for Roma, men Garcias menn falt tilbake til gamle synder og tapte ledelsen to ganger mot Chievo på onsdag i en kamp som endte 3-3 til slutt. Dermed står Roma med kun én seier på de siste 9 kampene (alle turneringer) og Roma er nå hele seks poeng bak serieleder Inter som stormer videre.

Det er tungt å være Roma-supporter om dagen, men det er enda verre å være supporter for lørdagens motstander Milan om dagen. Milan har hatt et meget lett kampprogram den siste tiden, men mot Carpi, Hellas Verona, Frosinone og Bologna i de fire siste kampene har det kun blitt en seier (2-4 mot Frosinone). Sist ble det tap på hjemmebane mot Bologna etter en sen scoring av Giaccherini. Tapet mot Bologna gjorde til at Milan mistet enda en plass på tabellen og ligger nå på 7. plass i Serie A når en nærmer seg halvspilt.

Gledelig for Roma er at Totti er tilbake i troppen etter å ha vært skadet siden september. Rudi Garica sa på dagens pressekonferanse at Totti ikke er 100%, men blir med i troppen noe som franskmannen omtaler som strålende nyheter. Radja Nainggolan og Miralem Pjanic returnerer begge fra suspennsjon, mens Edin Dzeko må sone en kamp til etter at anken på det røde kortet mot Genoa ikke ble tatt til følge. En annen som blir med er Mohamed Salah som unngikk en muskelskade som det var fryktet etter at han måtte bli byttet ut i Chievo-kampen. Dermed er det «kun» Keita, Ucan, Dzeko og Strootman en må greie seg uten mot Milan.

For Milan sin del så er det større skadeproblemer og trener Mihajlovic har litt å tenke på med tanke på at Menez, Cerci, Balotelli, Diego Lopez og Alex er ute av troppen som møter Roma. I tillegg har Mexes slitt på trening i det siste og det er ventet at den tidligere Roma-stopperen må finne seg en plass på benken.

Det tilsvarende oppgjøret forrige sesong ble spilt like før jul og endte 0-0, dog så har mye skjedd i begge lag siden den gang og kun åtte spille som startet det oppgjøret er ventet å starte i morgen.  På de seks siste oppgjørene mellom lagene står det 2-3-1 fordel Roma.

Sannsynlige lagoppstillinger:

ROMA (4-3-3): Szczesny; Florenzi, Manolas, Rüdiger, Digne; De Rossi, Nainggolan, Pjanic; Salah, Gervinho, Iago Falque

MILAN (4-4-2): Donnarumma;Abate, Zapata, Romagnoli, De Sciglio; Honda, Kucka, Bertolacci, Bonaventura; Adriano, Bacca