Poengdeling i grusom forestilling

Det ble sagt på forhånd at treneren som endte på den tapende siden lørdag kveld kunne begynne å pakke kofferten. Oppgjøret endte 1-1, men det var definitivt Sinisa Mihaljovic som kom best fra det.

Roma startet riktignok bra og Sadiq kunne gitt Roma ledelsen allerede etter 18 sekunder, men Milan-keeper Donnarumma var med på notene. Men det skulle ikke gå lenge før Roma tok føringen på hjemmebane. Etter å ha dominert åpningsminuttene fikk Roma frispark etter at fire minutter nærmet seg på kampuret. Pjanic leverer et pent innlegg og Antonio Rüdiger får gå helt umarkert. Uten press gir han enkelt Roma ledelsen. So far so good.

Det så bra ut en liten periode etter scoringen også, for Milan så virkelig ikke gode ut. Men etterhvert begynte Roma å se mindre og mindre farlige ut og omgangen utviklet seg til en rotete affære der ingen fikk til noe særlig og Roma kunne gå i garderoben med ledelse.

Andre omgang ble et mareritt for hjemmelaget. Fem minutter var spilt da Kucka knuste Florenzi i en hodeduell på bakre stolpe og stanget inn utligningen for Milan. Resten av omgangen skulle handle om laget fra Milano som har blitt latterliggjort i flere sesonger for sitt fall fra fotballtronen. Men sammenlignet med Roma lørdag kveld så jaggu ikke Milan ut som de var langt unna glansdagene. Det hadde imidlertid lite med Milan å gjøre, men med et fullstendig paralysert Roma-lag. Gervinho hadde en avslutning etter 70 minutter, som ikke var spesielt farlig, og det var vel stort sett det man kunne notere seg fra Romas offensiv i andre omgang.

Romas andre omgang var i det hele tatt et bekmørkt kapittel for klubben. Hadde det ikke vært for Francesco Tottis etterlengtede comeback etter 70 minutter hadde omgangen stått igjen som selveste skjærsilden. Ingenting fungerte og ikke en eneste spiller gikk foran i krigen. Milan på sin side undrer nok, og kommer til å gjøre det lenge, på hvordan de ikke vant kampen. De Rossi og Rüdiger rotet det til da Kevin Prince-Boateng vant ballen og fant målscorer Kucka. Han greide på utrolig vis å sette ballen over fra fem meter. I tillegg hadde Carlos Bacca en ball i tverrliggeren.

Pipekonserten var massiv, tross alt for få på tribunene, da dommer Orsato gjorde slutt på lidelsen. Med tap hadde de vel fleste trodd at Garcia måtte ha tatt hatten sin og gå, men det ble tross alt uavgjort. Forhåpentligvis har de som har beskyttet franskmannen lenge nå sett bak resultatet denne gang. Romas prestasjon og fullstendige mangel på noen form for sammenheng i det de driver med var en lidelse å se på. Det er en god regel å ikke bare endre noe for endringens skyld, men det er nå så krystallklart at Roma stanger hodet i veggen. Og for hver gang gjør det litt vondere. Nå har man stanget omtrent sammenhengende i et år.

Men som sagt, Francesco Totti var tilbake. Dersom klubben ikke foretar seg noe i etterkant av dette står han igjen som det eneste håpet for AS Roma. Og det er tross alt en urimelig byrde å legge på en 39-åring som har vært ute med skade i fire måneder.