Offisielt: Garcia sparket!

Onsdag kl. 12.00 kom bekreftelsen på at Rudi Garcia som har trent Roma siden sommeren 2013 har blitt sparket som førstelagstrener for AS Roma.

rudi garcia

 

«På vegne av meg selv og alle i AS Roma vil jeg takke Rudi Garcia for sitt harde arbeid siden han ankom klubben. Vi har alle opplevd noen fantastiske øyeblikk i løpet av hans tid i Roma, men vi mener at det er rett tidspunkt for en forandring.» – James Pallotta

Det har lenge vært spekulert i om når Garcia skulle få sparken etter meget dårlige resultater i det siste, men nå er avgjørelsen tatt. Erstatteren ser ut til å bli 56 år gamle Luciano Spalletti som var trener for Roma fra 2005-2009. Spalletti trente Zenit fra 2009 til 2014. Dagens ettermiddagsøkt vil bli trent av Primavera-trener Alberto De Rossi.

Rudi Garcia tok over Roma sommeren 2013 etter at Zeman og Andreazzoli hadde tatt laget til en 6. plass i serien og cupfinaletap mot Lazio. Sommeren 2013 solgte Roma sine beste spillere (Lamela, Osvaldo og Marquinhos) og det hele så mørkt ut med tanke på Roma. Sesongstarten i 13/14 sesongen overgikk det meste og franskmannen ledet Roma til 10 strake seire i sesonginnledningen noe som er rekord. 13/14-sesongen endte med 2. plass og ny poengrekord for Roma.

14/15-sesongen ble det gjort store investeringer på spillerfronten, men selv om det sjanglet litt på tampen av sesongen ble det nok en 2. plass. 15/16-sesongen startet som de to foregående sesongene til Garcia meget bra og tok laget blant annet videre i Champions League, men med kun én seier på de 10 siste kampene fikk han i dag 13. januar sparken som trener for Roma. Totalt ble det 118 kamper som trener for Roma som resulterte i 61 seire, 35 uavgjort og 22 tap.

Det er ingen tvil om at Rudi Garcia kommer til å bli husket som en meget god trener for Roma og etterlater seg en klubb i mye bedre forfatning enn når han tok over klubben. Vi i asroma.no ønsker Rudi Garcia lykke til videre i karrieren og takker for noen helt fantastiske øyeblikk!