Offisielt: Luciano Spalletti er Romas nye trener

Luciano Spalletti er nok en gang klar som Roma-trener.

spalletti

I går ble det klart at Rudi Garcia fikk sparken som Roma-trener, og drøye 24 timer senere ble Luciano Spalletti i dag offisielt bekreftet som Romas nye førstelagstrener.

«Vi er veldig glade for å velkomme Luciano Spalletti tilbake til Roma. Han har bevist at han er en vinner, med en sterk historikk. Vi ser fram i mot å jobbe sammen og ta Roma dit vi tror de skal være.» uttalte president James Pallotta i forbindelse med ansettelsen.

Luciano Spalletti trente Roma til to Coppa Italia-titler, én Supercoppa og to kvartfinaler i Champions League da han var trener for Roma fra 2005 til 2009. Han tok Serie A-rekord i 2006 med å vinne 11 strake kamper i tillegg ble han årets trener i Italia i 2006.Etter han trakk seg fra jobben i Roma etter en forferdelig start på 09/10-sesongen har italieneren ledet Zenit i fem sesonger hvor han tok to seriegull.

Spalletti har i forbindelse med ansettelsen hatt et lengre intervju med asroma.com som kan leses her (engelsk tekst).

56-åringen ankom i dag Roma etter å ha vært i Miami for samtaler med Pallotta. Han tar over Roma med umiddelbar virkning og trener laget under søndagens oppgjør mot Hellas Verona.

Det er ikke bekreftet hvor lang kontrakt Spalletti får, men det ryktes at den varer ut 2016/2017-sesongen.

Bentornato Luicano!