Overgangsnytt 15.01

Halve overgangsvinduet er over og Roma har foreløpig ikke foretatt seg noe som helst, men med trenerspørsmålet ute av verden skal ting begynne å skje. Her er ryktene som har florert i mediene den siste tiden:

 

Baldissoni uttalte tidligere i år at Roma prøvde å hente Stephan El Shaarawy og overgangen så ut til å gå i boks, men nå har Galliani gått ut i media og sagt at det ikke kommer til å skje: «El Shaarawy er Monaco-spiller ut sesongen med mindre vi kommer til enighet om noe annet. Forhandlingene med Roma er blokkert.» Roma har dog ikke gitt opp å hente den skadeplagede vingen og Spalletti skal personlig ha ringt El Shaarawy for å få han til Roma i følge Mediaset.

Med El Shaarawy muligens ute av kikkerten er det Genoas Diego Perrotti angrepsalternativet som Sabatini jakter, men det er lite nytt å melde fra den kanten de siste dagene.

Luciano Spalletti trente som kjent Zeniti nesten fem år og en av stjernespillerne der var belgiske Axel Witsel. I følge ItaSportPress vil Spalletti hente midtbanespilleren til Roma noe som vil koste Roma rundt €25M. (Nå er det vel ikke akkurat på midtbanen Roma først og fremst trenger spillere…). Neto og Domenico Criscito er andre navn som har vært nevnt til å ta turen fra St. Petersburg til Roma.

De fleste ser vel at Roma i stor grad trenger forsterkninger i forsvar og her er Adriano (Barcelona) nærmest en overgang i følge Sky Sport. På midtstopperplass er Sassuolos Francesco Acerbi og Empolis Lorenzo Tonelli aktuelle kandidater.

Med Rudi Garcia sparket kan hans trofaste tjener Gervinho også følge portene ut dørene på Trigoria. Marseille, Porto og en kinesisk klubb har vist interesse for ivorianeren som ble toppscorer under Rudi Garcia-æraen med 26 mål for Roma.

Seydou Doumbia ble aldri noen suksess i Roma, og ivorianeren selv følte seg aldri tilpass i Roma. Etter å vært tilbake i CSKA Moskva på lån den første halvdelen av sesongen er nå Doumbia Roma-spiller på papiret, men det har verken Doumbia selv eller Roma lyst til. Swansea har vist interesse for den lynkjappe spissen i tillegg har Sunderland kommet på banen. Det har tidligere vært interesse fra pengesterke klubber i Kina, men det har dabbet av litt ettersom større klubber tydeligvis har vist interesse for Doumbia.

I sommer brukte €16M på 18-åringen Gerson fra Fluminense. Gerson spilte i Brasil frem til nyttår og er nå på plass i Roma. Dog så må en vente litt til før en få se stortalentet i aksjon for Roma og et utlån til Frosinone ut sesongen virker mest sannsynlig.