Klart for Spallettis re-debut

2331 dager har gått siden sist Luciano Spalletti satt på Roma-benken, det endte med 1-3 tap hjemme mot Juventus og sørget for at treneren trakk seg. På torsdag ble han ansatt igjen og er nå klar for å starte sitt nye Roma-eventyr og det meste ligger til rette for at det blir en drømmedebut. 

spalletti2

For motstanderen søndag kl. 15.00 er Hellas Verona som fortsatt har til gode å vinne en eneste kamp denne sesongen. Gialloblu ligger naturlig nok sist med 8 poeng og ser fortapte ut denne sesongen. En av de åtte poengene Hellas Verona har tatt denne sesongen kom mot Roma i serieåpningen da det endte 1-1 på Stadio Bentegodi etter scoringer av Jankovic og Florenzi.

For Romas del er det ventet at Spalletti vil gjøre en del endringer på laget som spilte 1-1 mot Milan sist helg. Edin Dzeko er tilbake fra suspensjon og tar nok plassen til unggutten Sadiq Umar som på ingen gjorde seg bort og som vi etter all sannsynlighet får se mer til fremover. Gervinho og Maicon har slitt med skader de siste dagene og ikke trent med laget og det kan åpne opp for en overraskende startplass for Torosidis på høyrebacken ettersom han nå er tilbake fra skade, Florenzi tar en plass i angrepet sammen med Salah eller Falque. Ved et trenerbytte kan det også åpne seg opp for et keeperbytte og mediene er usikre på om det Szczesny eller De Sanctis som starter morgendagens kamp.

For Hellas Verona sin del er det ikke bare formen som bekymrer trener Luigi Delneri, men det er også skader på en del sentrale spillere. Tidligere Roma-spiss Luca Toni er ute sammen med Romulo, Albertazzi, Siligardi og Pisano grunnet skade. Hellas Verona har kun tre poeng på de siste 11 kampene i Serie A. Selv om Hellas Verona fortsatt har til gode å vinne denne sesongen så blir det langt i fra noen overkjøring for Roma sin del ettersom det er kun Sampdoria og Juventus som har slått laget med mer enn to mål denne sesongen. I tillegg er ikke Roma i sin livs beste form med kun én seier på de 10 siste kampene (alle turneringer).

Siden Hellas Verona kom tilbake til Serie A etter over 10 års fravær i 2013 har Roma møtt Hellas Verona fem ganger som har resultert i 3 seire, 2 uavgjorte og 0 tap (10-3 i målforskjell). De to kampene som har blitt spilt på Olimpico mellom lagene de siste sesongene har endt 3-0 og 2-0. Forrige sesongs oppgjør huskes nok best for Mattia Destros langskudd fra midtbanen, en scoring som ble assistert av keeper Morgan De Sanctis.

PS! Lucas Digne og Kostas Manolas er ett gult kort unna suspensjon og er i fare for å måtte stå over neste helgs borteoppgjør mot Juventus.

Sannsynlige lagoppstillinger:

Roma (4-3-3): Szczesny; Torosidis, Manolas, Rüdiger, Digne; De Rossi, Nainggolan, Pjanic; Florenzi, Dzeko, Salah

Hellas Verona (4-2-3-1): Gollini, Sala, Moras, Helander, Souprayen; Viviani, Hallfredsson; Wszoler, Ionita, Emanuelson; Pazzini

 

Kampen spilles søndag kl. 15.00 og vises på Viaplay.