Skuffende Spalletti-comeback

Det ble ingen umiddelbar bedring resultatmessig av at Roma i løpet av uka erstattet Rudi Garcia med Luciano Spalletti. Rent taktisk så man forskjell: Roma kom ut i en 4-2-3-1, presset høyt og kollektivt og flyttet flere folk frem i feltet når det ble angrepet. Dette førte til en første omgang der hjemmelaget dominerte mot tabelljumboen fra Verona.

Spesielt Daniele De Rossi så dramatisk bedre ut enn han gjorde mot Milan for en uke siden. Kapteinen så ikke ut til å ha glemt systemet og tankene til Spalletti og var Romas klart beste i første omgang. Han skulle da også notere seg for målpoeng da han på lekkert vis hælsparket ballen til Radja Nainggolan som fikk en enkel jobb med å sette ballen i nettet etter 41 minutter. Dermed kunne Roma gå i garderoben med ledelse, men den kunne og burde vært større og først og fremst var det Edin Dzeko som burde ha sørget for dét.

I andre omgang kom bortelaget ut med full fyr på alle sylindre og presset Roma hardt. Det var tydelig allerede i første omgang at Leandro Castan er milevis unna kampform, ikke uventet med tanke på hvor få kamper brasilianeren har spilt siden han ble byttet ut i pausa mot Empoli i andre serierunde forrige sesong. Hellas begynte etterhvert å utnytte at det gikk for tregt i både beina og hodet til Castan og etter 61 minutter foretok han en unødvendig takling i straffefeltet som førte til straffe til bortelaget. På dette tidspunktet så det ut som Roma var i ferd med å ri av stormen etter at Szczesny hadde måttet varte opp med en god redning og Rebic hadde truffet treverket. Pazzini omsatte straffesparket i mål og lagene var like langt.

Castan ble byttet ut med Rüdiger kort tid etterpå.

Mye som mot Milan forrige helg gjorde Roma en betraktelig svakere andre omgang. Men denne gangen hadde de i alle fall muligheter til å score. Mohamed Salah sin volley havnet i stolpen, mens nevte Dzeko fortsatte å brenne 100 % sjanser på rad og rekke. Begge de to angriperne, som ankom Roma i sommer, ser ut til å ha mistet all selvtillit. Salah så litt fortapt ut i systemet, mens en Dzeko i noenlunde normal form ville ha inkassert et hat-trick. Men Romas problemer er, mer enn all verdens taktikk, formasjoner og løpskapasitet, mentale. Dette vet Spalletti og forhåpentligvis finner han ut hvilke knapper som må trykkes på. Forhåpentligvis finner han det ut litt brennkvikt, for til helgen drar Roma til Torino for å møte et Juventus-lag i tilsynelatende ustoppelig form.