27 grunner til at Gervinho bør bli i Roma

Redaksjonen: Knut Lie er mangeårig skribent for asroma.no. Den unge Askim-mannen har et særdeles godt forhold til Romas nummer 27, Gervais Yao Kouassi, bedre kjent som Gervinho. I lys av den siste tids rykter om at ivorianeren kan være på vei til kinesisk fotball, ønsker nå Knut å overbevise deg om hvorfor Walter Sabatini bør lenke fast vingen i portene til Trigoria.

Etter to og et halvt år i klubben ryktes Gervinho bort fra Roma. Her er 27 grunner til hvorfor Roma burde beholde han.

gervinhotredjedrakt

Det har den siste uken vært sterke rykter om at Romas nummer 27 skal forlate Roma etter to og et halvt år i klubben. Kinesiske Jingansu Suning F.C har kommet med sterk interesse og skal ha lagt et bud på rundt 10-12 millioner euro noe Roma har vurdert. Dog så var Milans Luiz Adriano også på vei til den samme kinesiske klubben og dro til Kina, men lønnen han ble forespeilet før han dro ikke var den samme som sto på kontrakten tok han første fly hjem til Milano. Dette har resultert i at Gervinho og Roma har blitt usikre på overgangen og det kan dermed virke som Gervinho forblir i Roma inntil videre. Her er noen grunner til hvorfor dette er gode nyheter for Roma-fansen:

 

1.  Mål – Ingen har scoret mer enn Gervinho siden han ankom klubben sommeren 2013. 26 mål har det blitt på ivorianeren fordelt på 88 kamper. Nest mest har Miralem Pjanic med 19.

2. Assist- I sin debutsesong ble han assistkonge i Serie A med 12 målgivende pasninger. Totalt 20 assist har det blitt så lenge han har vært i Roma. Dette inkluderer ikke utallige frispark og straffespark han har fremprovosert som har resultert i mål. Pjanic har i samme tidsperiode 23 målgivende pasninger dog på flere kamper (107 kamper).

3. Roma tar mange poeng med Gervinho – På hans 88 kamper i klubben har Roma i snitt tatt 1,97 poeng i snitt i alle turneringer, i Serie A er snittet 2,1. Denne sesongen er snittet med Gervinho på 1,78 i alle turneringer (2,00 i Serie A)

4. Roma tar mye færre poeng uten – Grunnet en del skader og Afrikamesterskapet forrige sesong har Gervinho måtte stå over hele 31 kamper så langt, det har resultert i et poengsnitt på 1,55 i alle turneringer, mens i Serie A er snittet 1,7. Denne sesongen er snittet uten Gervinho på skuffende 0,9 i alle turneringer og 1,17 i Serie A.

5. Roma vinner nesten ikke uten Gervinho- 30. august vant Roma 2-1 hjemme mot Juventus med Gervinho på benken som på den tiden var et av Serie As svakeste lag rent formmessig. Etter den kampen har Roma spilt 9 kamper uten Gervinho i tillegg til to kamper hvor 28-åringen ikke har spilt mer enn 30 minutter. De 11 kampene har resultert i 7 uavgjort og 4 tap. Rekken kan nok bli verre med mindre Gervinho blir skadefri til helgens bortemøte mot Juventus (Med Gervinho denne sesosongen: 9 seire, 4 uavgjort og 2 tap).gervinhotorino

6. Kontinuitet- Det har vært veldig mange utskiftninger i Roma de seneste årene og fra den fantastiske 13/14-sesongen er det kun Pjanic, De Rossi, Florenzi og Gervinho som spiller fast den dag i dag. Sammenligner en førstelaget fra i forrige sesong kan en notere Nainggolan og Manolas på den listen.

7. Kort – Normalt er ikke som regel ikke de offensive spillerne som pådrar seg mest kort, i Roma er det ikke tilfelle. Vi husker alle Osvaldo som pådro seg røde kort for moroskyld. Mattia Destro sto over hele 7 kamper grunnet suspensjon i løpet av hans 2,5 år i Roma. Iturbe forlot klubben med flere gule kort enn scoringer. Totti har også sonet i løpet av Gervinhos tid i Roma, i tillegg har Dzeko og Salah har allerede fått hver sin utvisning denne sesongen. Gervinho på sin side står med beskjedne fire gule kort på 88 kamper.

8. Effektivitet – Mange mener at Gervinho ikke er effektiv nok, vel etter derbyet i november la AS Roma ut en artikkel på sin hjemmeside som motbeviste akkurat det. Gervinho var på det tidspunktet den mest effektive spilleren i Serie A for Roma med 46% prosent mål på sine forsøk. gervinhoderby2

9. Skaper mest- I den samme artikkelen ble det også konstatert at Gervinho er den som skaper flest sjanser for Roma. Hele 12 sjanser hadde Gervinho skapt på de første 12 serierundene.

10. Spalletti vil beholde Gervinho- «Han er en viktig spiller og jeg kan gjøre masse med han. Ting skjer på overgangsmarkedet, men hadde det vært opp til meg ville jeg ikke solgt han.» sa Spalletti for noen dager siden.

11. Afrikamesterskapet- En merket stort når Gervinho dro til afrikamesterskapet i fjor og resultatene i Roma begynte å gå nedover. Dessverre er det en realitet at dette mesterskapet skaper hodebry for en del klubber som har afrikanske spillere, men denne sesongen er det heldigvis ikke noe mesterskap en må ta hensyn til.

12. Ingen kontroverser- Det er aldri noe tull med Gervinho, verken på banen eller utenfor. Det er aldri kjefting på medspillere eller store kontroverser med motspillere som senere kan resultere i utestengelse. Heller ikke utenfor banen finner Gervinho på noe sprell, for utenom den gangen han prøvde å bestikke flyansatte for å få med seg en dame inn i Italia fra Elfenbenskysten.

13. Relativ lav lønn-  €2.9M er årslønnen til Gervinho i Roma, hele seks spillere tjener mer (De Rossi, Dzeko, Salah, Nainggolan, Pjanic og Szczesny). I Kina blir han forespeilet en lønn på rundt €8M i året.

14. Fart- En av de raskeste spillerne i Serie A, om ikke den raskeste. Løper fra det meste som finnes. Ikke rart han kalles «Flashinho».flashinho

15. «Gervinho er en uforutsigbar spiller» uttalte Garcia når han var trener for Roma og det kan vi alle være enige med han i. Gervinho kan finne på å gjøre ting få andre spillere i verden ville fått til og innehar unike kvaliteter ingen i Roma-troppen kan matche.

16. Prisen- €12M er budet fra den kinesiske klubben som til sammenligning ville gi €15M for Luiz Adriano som spiss for Milan har scoret 3 ganger denne sesongen. Gervinho og Adriano er like gamle, og som ving har Gervinho puttet over dobbelt så mye denne sesongen.

17. Erstattere- Når de potensielle erstatterne heter Diego Perrotti som har flere røde kort en scoringer denne sesongen (se punkt nr. 7) og Stephan El Shaarawy som ikke har vært god på flere år kan en lure på hvorfor man i det hele tatt vurderer å selge Gervinho. Prisen på erstatterne skal ligge på rundt 10-12 millioner euro hver for seg også.

18. «Hadde Gervinho scoret mer mål ville han vært som Ronaldo»-  har Totti sagt. Vi får prise oss lykkelige for at han ikke scorer så mye mer enn det han gjør ettersom vi da aldri ville fått se han i Roma.tottigervinho

19. Underholdningsverdi- Det er alltid gøy å se på spillere som kan gjøre det lille ekstra, noe en kan le av eller huske en god del år fremover. Gervinho kan ha utrolige dribleraid som Messi ville beundret før han så bommer på åpent mål, det er gøy å se på så lenge Roma leder 3-0. Vel, det er alltid gøy å se på Gervinho.

20. Scorer viktige mål – I løpet av hans 2,5 år i Roma har Gervinho stått frem i mange av de store kampene. Han har scoret mot Fiorentina, Inter, Milan, Napoli, slått Juventus ut av Coppa Italia, derbyscoring i tillegg til 6 scoringer i Europa.

21. Aldri dårligst – Vi i asroma.no drev med spillervurderinger de to foregående sesongene og i ingen av kampene har Gervinho fått laveste poengsum. For all del, Gervinho har hatt sine svake kamper, men det er alltid en eller annen som gjør det dårligere.

22. Alder- Gervinho er 28 år, og har fortsatt mange gode år igjen på fotballbanen

23. «Det er ikke mange som kan drible som Gervinho. Han er unik» – sa Rudi Garcia. Vanskelig å være uenig akkurat der. Gervinho er unik.

24. FIFA- For mange Roma-fans ville det blitt et stort savn og spilt FIFA uten Gervinho på laget. Viktig punkt.

25. Stilen – Ingen er ser tøffere ut med disse moteriktige skoene enn Gervinho. Få matcher hårsveisen hans også.gervinhoshoe

26. Draktsalg- En av de som det selges flest drakter med navn bakpå og i 13/14-sesongen var det kun Totti som solgte flere trykk. Undertegnede har så langt tre drakter med Gervinho bakpå.

27. Draktnummeret- Ingen kler nummer 27 bedre enn Gervinho. Hadde vært dumt om han hadde dratt nå, ettersom det muligens litt for kort med kun 2,5 år i klubben med tanke på å frede draktnummeret på evig tid.