Møter heltent gammel dame

Et tungtgående Roma møter et Juventus-maskineri som toger fremover for fulle mugger. Det er ikke mye som tilsier at romanisti skal ha mye å juble for søndag kveld.

Juventus er i ellevill form om dagen og har vunnet sine ti siste kamper i Serie A. Sist gang Allegris gutter måtte strekke våpen i hjemlig liga var tilbake i oktober, da Sassuolo bekjempet den gamle dame fra Torino med 1-0. Det er med andre ord liten tvil om hvem som er favoritter på Juventus Stadium søndag kveld.

Luciano Spalletti fikk ingen drømmeåpning da Roma kunne greide 1-1 mot jumbolaget Hellas Verona på hjemmebane forrige helg. Nå har den skallede hovedtreneren fått en hel uke på seg på Trigoria, der han blant annet har benyttet tiden til å drille en 3-5-2 formasjon, noe man forbinder med blant andre nettopp Juventus. Hvilke formasjon han ender opp med å bruke er uvisst, men de fleste tror at Spalletti kommer i sin vante 4-2-3-1, men her er fortsatt juryen i stor grad ute.

Maicon og Gervinho er ikke med, det samme gjelder langtidsfraværende Strootman (spiller kanskje primavera-kamp til uka) og Ucan. Gervinho har trent alternativt hele uka og skal i tillegg nærme seg en overgang til kinesisk fotball etter at Jiangsu høynet budet på ivorianeren.

Castan hadde en elendig kamp sist og får neppe tillit i denne. Det betyr Rüdiger inn. Dersom Spalletti velger en trebackslinje kommer De Rossi til å ta turen ned til tyskeren og Kostas Manolas.

Florenzi og Digne tar hver sine sider, mens Pjanic kan få selskap av Vainqueur dersom De Rossi må trekke ned. Radja Nainggolan plasserer seg trolig bak spissen(e) uavhengig av formasjon, mens Edin Dzeko og Mohamed Salah skal besørge orden på topp.

Juventus, som tidligere i sesongen var flere hestehoder bak Roma på tabellen, er nå på 2.plass med betryggende sju poeng ned til de rødgule fra hovedstaden. Det sier litt om hvor kraftig Roma har slakka av, men mest om hvor kraftig den gamle dame fra Torino har fått opp dampen. Roma drar til Torino som massive underdogs, men kanskje er det nettopp en kamp der man har alt å vinne som kan få det beste ut av et mentalt tynnslitt Roma-lag.

Sannsynlige lagoppstillinger:

Juventus (3-5-2): Buffon: Chiellini, Bonucci, Rugani; Lichsteiner, Khedira, Marchisio, Pogba, Sandro; Mandzukiz, Dybala

Roma (4-2-3-1): Szczesny; Florenzi, Manolas, Rüdiger, Digne; De Rossi, Pjanic; Salah, Nainggolan, Falque; Dzeko

Kampstart er 20:45 og oppgjøret vises på Viasat Fotball og Viaplay.

DAJE ROMA!