Tap i Torino

Det så lenge ut som Roma skulle få med seg et sterkt poeng fra Juventus Stadium. Det brennhete hjemmelaget hadde kun greid å komme seg til halvsjanser, og Szczesny hadde ikke all verden å ta seg til før han ble skutt i magen av Patrice Evra.

Men etter 77 minutter sprakk den defensive idyllen. En for dagen særdeles svak Alessandro Florenzi mistet ballen på vei fremover, og Juventus kunne kjøre mot et Roma i noe ubalanse. Rüdiger spilte Dybala onside da Pogba stakk en ball inn bak Romas forsvarslinje og argentineren la ballen kontrollert i det bortre hjørnet. Dermed vant Juventus oppskriftsmessig 1-0.

Men det var tross alt noe positivt å ta med seg: Ligaens for tiden beste lag skapte knappest noe mot et Roma-lag som kom ut i 3-4-2-1. Strukturelt viste Roma, i motsetning til mot Hellas forrige helg, positive tegn. Spalletti viste taktisk fleksibilitet, noe han ble kritisert for å ikke ha i repertoaret på slutten av sitt forrige opphold i den italienske hovedstaden.

Offensivt hadde ikke Roma noe som helst å komme med, men kunne ha skapt en stor sjanse da Florenzi fikk god tid til å skyte fra skrått hold inne i straffefeltet. Florenzi timet imidlertid avslutningen fullstendig feil og ballen havnet langt oppe på tribunen.

Spalletti innrømte etter kampen at Roma var altfor forsiktig offensivt, men så positive ut defensivt. Den skallede hovedtreneren sa også at laget sliter mentalt, men at de skal jobbe knallhardt for å lykkes med sesongens fem siste måneder.

William Vainqueur bør få ros for sin innsats i dag. Franskmannen kan fort få mer spilletid fremover, spesielt om Spalletti ønsker å benytte kveldens system oftere. Alternativt kan ha ta posisjonen til De Rossi i 4-2-3-1 dersom De Rossi settes ned til fordel for Rüdiger. Stoppertrioen greide seg stort sett veldig godt, men dessverre glapp det da det var et snaut kvarter igjen. Rüdiger har mange kvaliteter, men viser igjen at hodet ikke alltid henger like godt med.

Ellers var Florenzi veldig svak, noe han har vært i en lengre periode. Maicon er en vandrende zombie, mens Torosidis ikke er god nok til å være førstevalg på høyreback. Sabatini bør absolutt rekruttere en ny mann til å traktere høyresiden i forsvaret, men foreløpig ser det ikke slik ut.

En annen som har slitt siden han returnerte fra skade er Mohamed Salah. Mot Juventus hadde egypteren knapt en eneste positiv involvering. Edin Dzeko har det blitt skrevet nok om de siste ukene, men i dag hadde bosnieren strengt tatt minimalt å jobbe med.

Nå møter Roma Frosinone (H), Sassuolo (B), Sampdoria (H) og Carpi (B) i de fire neste. Om tre uker vet vi mye mer om Spallettis Roma 2.0.