Foran Roma – Frosinone

Lørdag kveld smeller det igjen på Olimpico og igjen skal Spalletti og Roma ta imot antatt svakere motstand. Gjestene denne gang er lille Frosinone, som i skrivende øyeblikk ligger på nest siste plass i Serie A, kun fulgt av Hellas Verona, som dro hjem med ett poeng fra Roma for litt under to uker siden.

Kampen burde sees på som en gylden mulighet for Spallettis ‘nye’ Roma å sikre seg en sårt tiltrengt seier. De som husker så langt tilbake som september i fjor vil minnes at et langt mer selvsikkert Roma stakk av med alle tre poengene fra Stadio Matusa etter mål fra Falque og Iturbe. Frosinone har, i likhet med Roma, vært i ganske elendig form de siste kampene. Gjestene har ikke vunnet siden slutten av november, og har faktisk kun klart å plukke to poeng i løpet av sine syv siste kamper.

Alt skal altså ligge til rette for en kamp som kan bygge opp selvtilliten til flere i troppen. Troppen er noe svekket siden forrige kamp, og Florenzi skal slite med en smell han pådro seg mot slutten av kampen mot Juventus forrige helg. Spalletti vil trolig dog fremdeles gå for et tremannsforsvar, der Maicon trolig fyller rollen som Florenzi hadde. I tillegg dro Lucas Digne på seg en skade under trening dagen før kamp og er uaktuell. Det kan bety at nyervervelsen Ervin Zukanovic går rett inn etter kun én treningsøkt. Spalletti har forresten uttalt at El Sharaawy vil starte på benken, og at han vil la Francesco Totti spille når tiden er inne for det (som svar på kritikk fra Zdenek Zeman, som kommenterte at Tottis fravær på banen var uforståelig tidligere i uken)   Gazzetta dello Sport tror på følgende startellever:

Roma, 3-4-2-1: Szczesny; Manolas, De Rossi, Rudiger; Zukanovic, Pjanic, Vainqueur, Maicon; Nainggolan, Salah; Dzeko.

Frosinone sliter på sin side også med noen små skadeproblemer. Både Crivello, Carlini, Tonev og Longo står på skadelisten. I tillegg er Gori suspendert. Manager Roberto Stellone foretrekker å spille med en 4-3-3-formasjon, og startelleveren vil trolig se tilnærmet slik ut:

Frosinone, 4-3-3: Leali; Pavlovic, Blanchard, Ajeti, Rosi; Sammarco, Kragl, Chibsah; Dionisi, Ciofani, Paganini.

Kampstart er 20:45. Forza Roma!