Tre etterlengtede poeng

Der satt den endelig! Roma tok sin første seier under Luciano Spalletti 2.0, sin første seier i 2016 og kun sin andre seier på de siste 13 kampene.

Roma hadde store skadeproblemer før oppgjøret mot distriktsrival Frosinone, noe som gjorde at det ble en del rokkeringer. Antonio Rüdiger tok høyrebacken, mens nyankomne Ervin Zukanovic tok motsatt side. En rusten Seydou Keita startet også, mens Stephan El Shaarawy også fikk sjansen fra start.

Roma kom brukbart i gang, men trykket holdt ikke lenge. Dog fikk de til et strålende angrep etter 17 minutter der ballen gikk fort fremover og på få touch. Frosinone fikk imidlertid til en slags klarering, men ballen rullet ut til en liggende Radja Nainggolan som fra rundt elleve meter fikk såpass trykk i kula at Leali ikke kom raskt nok ned. 1-0 til Roma og belgierens andre for sesongen og andre under Luciano Spalletti.

Det tok bare sju minutter før laget på 19. plass utlignet. Chibsah fikk gå uhindret mot Romas sekstenmeter og spilte ballen igjennom til Ciofani, som ble satt onside av Daniele De Rossi. Zukanovic fikk en tå på ballen, men den spratt rett opp og Ciofani fikk klokkerent treff på volley. Ballen gikk inn mellom beina til Szczesny. 1-1. Det stod 1-1 til pause, tross et bra langskudd fra Nainggolan og en avslutning fra 15 fra Dzeko. Leali fikk imidlertid avverget begge til corner.

Roma fikk en flott start på andre omgang da Zukanovic, Europas mest presise innleggsback, slo et innlegg. El Shaarawy, med ryggen mot mål, hoppet og avsluttet på volley med hælen. Den kanonsterke avslutningen suste i Lealis nærmeste hjørne. 2-1 til Roma og nyervervelsene hadde startet tilbakebetalingen.

Frosinone kom dog raskt tilbake i kampen og Roma fikk ikke i gang noe voldsomt momentum. Spalletti svarte med å ta av Dzeko, som tydeligvis har arvet kroppsspråket til Mattia Destro, og sette inn Francesco Totti til voldsom jubel.

Roma kom gradvis mer inn i matchen igjen, og det samme gjorde Totti. Kapteinen forsvant ofte langt ned i banen for å hente ball og strakk Frosinone mer enn de hadde blitt frem til da. Da pasningene begynte å sitte var det veldig gøy å ha Il Capitano tilbake på banen. Nå presser han Dzeko for en startplass.

Og Totti skulle ikke gå av banen uten målpoeng. En kontring etter 84 minutter ble ivaretatt på vakreste vis av Totti som spilte igjennom Romas toppscorer Miralem Pjanic. Bosnieren avsluttet perfekt fra sekstenmeter og hamret ballen inn i det lengste hjørnet. Pjanic sin åttende scoring i Serie A og tiende totalt denne sesongen.

Det ender 3-1 til Roma. Spesiell oppmerksomhet rettes mot Rüdigers innsats på høyreback. Tyskeren så ut til å trives i en posisjon der villmannen kan slippes fri i langt større grad enn som midstopper. Han raidet fremover i beste vintage Maicon-stil. Ble i blant litt for oppspilt og gikk på skudd da han burde ha spilt, men uansett en oppløftende forestilling. Radja Nainggolan gjør også en god kamp. Både Zukanovic og El Shaarawy kom godt fra det i sine debuter.

Da har Spalletti én av hver valør siden comebacket. Forhåpentligvis er dette starten på en god periode.

DAJE!