Før Sassuolo-Roma

Lørdag tok Roma sin første seier for året da de slo Frosinone 3-1 på Olimpico. Det var Spalletti sin første seier som Roma-trener etter at han ble ansatt i midten av januar. Nå venter Sassuolo i en tøff midtukekamp på Mapei Stadium.

sassuoloroma

Roma

Etter meget dårlig form og to ustoppelige lag på toppen (Juventus og Napoli) dreier det meste seg om resten av denne sesongen om 3. plassen som gir den siste Champions League-plassen. Med Fiorentina-uavgjort og Inter-tap knappet Roma innpå lagene foran seg på tabellen og ligger nå kun fire poeng bak Fiorentina som innhar 3.plassen.

Siden Sassuolo rykket opp til Serie A for første gang i 2013 har Roma møtt laget som har en av de mest lukrative draktsponsorene i Serie A fem ganger. Begge borteoppgjørene som har blitt spilt har endt med komfortable 2-0 og 3-0 til Roma, mens på Olimpico har det endt uavgjort i alle tre kampene. I høst ble det 2-2 hvor Totti scoret sitt 300. mål for Roma.

Til Sassuolo må Spalletti greie seg uten Dzeko, Digne, Florenzi, Falque og Torosidis som er skadet i tillegg til Manolas som er suspendert. Totti og Maicon er usikre og vil bli testet frem mot kampstart. Det snakkes om at unge Sadiq Umar som allerede har to scoringer denne sesongen starter på topp. I de bakre rekkene er det meget usikkert både med tanke på hvilke spillere som starter og hvilken formasjon Spalletti går ut med. Rüdiger gjorde en av sine beste Roma-kamper da han spilte vingback på lørdag, men i fraværet av Manolas vil tyskeren mulig gå tilbake i midtforsvaret og hvis Maicon blir klar tar han høyre vingback-rollen. Med alle skadene er det gledelig at nysigneringen Diego Perotti er med i kamptroppen og kan gjøre sin Roma-debut.

Sassuolo

Sassuolo har gjort en meget god sesong så langt og trener Di Francesco har fått mange lovord om jobben så langt denne sesongen. Laget ligger på en 7. plass og vil med seier i morgen kun være to poeng bak Roma. Dog så har det gått litt tyngre den siste tiden og har kun tatt to poeng på de siste fire kampene. Sist ble det 1-1 borte mot Atalanta.

Det ser litt lysere ut med tanke på fravær for Sassuolos del og det er kun Terranova, Missiroli og Laribi som er ute. Det er også verdt å nevne at vingen Antonio Floro Flores ble solgt til Chievo før overgangsvinduet stengte og er dermed ute.

Siden Sassuolo rykket opp til Serie A for første gang i 2013 har Roma møtt laget som har en av de mest lukrative draktsponsorene i Serie A fem ganger. Begge borteoppgjørene som har blitt spilt har endt med komfortable 2-0 og 3-0 til Roma, mens på Olimpico har det endt uavgjort i alle tre kampene. I høst ble det 2-2 hvor Totti scoret sitt 300. mål for Roma. Forhåpentligvis fortsetter bortetrenden i morgen.

Forventede lagoppstillinger:

SASSUOLO (4-3-3): Consigli; Vrsaljko, Cannavaro, Acerbi, Peluso; Pellegrini, Magnanelli, Duncan; Berardi, Falcinelli, Sansone

ROMA (3-4-2-1): Szczesny; Rüdiger, De Rossi, Zukanovic; Maicon, Pjanic, Vainqueur, El Shaarawy; Salah, Nainggolan; Sadiq

 

Kampstart er tirsdag 20.45 og kampen vises på Viasat Sport og viaplay.no