Offisielt: Seydou Doumbia til Newcastle

Seydou Doumbia er klar for den engelske klubben Newcastle.

DoumbiaNewcastle

 

Det har vært interesse fra mange klubber, men Doumbia valgte til slutt Newcastle. Etter å ha gjennomført den medisinske testen på søndag, ble han i dag presentert som Newcastle-spiller ut sesongen. Newcastle bekrefter på sine hjemmesider at Doumbia kommer på lån ut sesongen med opsjon på kjøp. Dette forutsetter at Doumbia får visum i England. (Det er ikke gitt noen sum på lånet og opsjonen, artikkelen vil oppdateres når Roma offentliggjør dette). 

«Jeg er fornøyd med å være i Newcastle. Jeg ser frem til å hjelpe klubben med å vinne kamper og klatre på tabellen» var noe av det Doumbia sa i forbindelse med pressemeldingen.

Doumbia ankom Roma for ett år siden for €14,4M fra CSKA Moskva, men fant seg aldri til rette i den italienske hovedstaden og scoret kun to mål på 13 kamper. Han ble i sommer sendt tilbake på lån til CSKA Moskva hvor han har scoret 11 mål denne høsten. I høst uttalte Doumbia  blant annet følgende: «Det gikk galt for meg i Roma. Supporterne buet på meg fra første kamp og stoppet ikke før jeg dro. Treneren brukte meg selv om jeg ikke var klar. Jeg hadde akkurat returnert fra Afrikamesterskapet og var ikke klar for å spille. Jeg kan ikke se for meg å returnere til Roma.»

De siste ukene har Doumbia trent på Trigoria, men både Roma og spilleren selv har vært klinkende klare på at Doumbia ikke skulle være i Roma når overgangsvinduet stengte.