Der tok neglene slutt

Spalletti skal nok en gang vise Roma moderne fotball, og gjestene setter i gang i høyt tempo, og sågar direkte spillestil. Også i dag startes det med tre bak. Rüdiger, De Rossi og Zukanović danner linjen foran vaktmesteren fra Polen. El Shaarawy og Maicon på hver sin kant, med Pjanić og Keita sentralt på midten. Fremover er El Monito, debutant, og Nainggolan, som etterlater spissplassen til Salah, i Džekos fravær.

Kampen starter fint og åpent, og i høyt tempo, der det er bortelaget som ser hvassest ut.

Maicon og Salah kombinerer fint nede på høyrekanten, før Pjanić får ballen, og ekspederer den fint tilbake til Salah. Egypteren tar den fint med seg, og setter den fint i nettet bak Consigli med venstra. 1-0 og oppløftende takter.

CaPjUHWXEAAtNUQ

El Shaarawy tar ballen med seg i fart, jaget av en Sassuolo-forsvarer. Får ikke straffe på den første hindringen, og spretter på bena igjen, men også denne gang blir han såpass hindret at dommeren ikke vil blåse for nor ureglementert. Kun få strakser etter, er det Pjanić sin tur å gå i gresset. Ei heller denne gang ser kampleder noen anledning til å stanse spillet. Muligens noe mer berettiget enn de to første tilfellene. Verdt å nevnes at Perotti er svært delaktig i angrepet. Med fart og presisjon i pasningene.

Maicon er i slaget som wing-back, og går på et kjempeløp, får ballen igjen og avslutter angrepet, men avslutningen går kun centuimeter til side for stolpen – med et tøysete og ukonsentrert tåskudd.

Roma burde hatt flere mål. Har spilt mer direkte, og lagt mer press på et forsvar enn på halvannen sesong. To minutter før pause går De Rossi i bakken og holder seg for en av Romas mest berømte legger. Capitano futuro signaliserer bytte. De siste sparkene på ballen i første omgang er det Zukanović som er i midten av de tre bak, flankert av Rüdiger og innbytter Norbert Gyömbér (heretter bare Norbert).

Alt i alt betryggende å se at Roma ikke firer på tempoet tross ledelsen, men fortsetter å holde trykk og balltempo oppe, og stresser hele tiden Cannavaro og Acerbi i Neroverde-forsvaret.

CaPdh6pWcAE_foe

Andre omgang skulle starte med samme kontur som første, men i pausen har tydeligvis Di Francesco at Roma-midtbanen skulle kjempes ut av stilen sin.

At Mohammed Salah velger å avslutte selv, fremfor å så inn på umarkert Nainggolan inne i 5-metern, er uvisst, men kanskje iveren tok overhånd, og det skulle bli så utrolig smertefullt at man ikke fikk uttelling på dette. Også her kan man nevne Perotti i forbifarten.

Fra 50 minutter og utover, får Roma knapt låne ball. Sassuolos midtbane kjemper seg inn i slaget igjen, og uten De Rossi på banen, er det ingen klare kamphaner, utenom Radja, da, som vi har sett overkompensere før.

Balltap på balltap ble ikke bedre av at Pjanić blir tatt av til fordel for William Vainqueur. Tanken er nok at han skal inn og tøffe seg blant Manganelli og Biondini, men franskmannen virker totalt uinteressert i å delta. Enkelte tilfeller ser det ikke ut som han vil ha ball, og antall balltap øker betraktelig med han på matta. Og Sassuolo sloss seg nærmere og nærmere utligning.

Men de som vil spille fotball var absolutt til stede. Dessverre for oss, hadde de stort sett svarte og grønne drakter. Og Roma har nok med å forsvare seg. Til blods. Bare spør Norbert. Som fikk seg et kutt i skallen etter en kollisjon med en Sassuolospiller. Før dette må vi ikke glemme at Nainggolan pådro seg gult kort etter å ha tatt ned Pellegrini på det ulovlige viset.

Spalletti benytter det siste spillerbyttet sitt der han veksler inn Maicon i en ynger brasiliansk back, nemlig Emerson. Maicon hadde en flott første omgang, men kamper varer i 90 minutter, og det virker ikke som Maicon er ‘up for it’.

Så skulle Radja i fokus igjen. Innbytter og Roma-produkt Matteo Politano skal til å skyte fra 14 meter, der ‘Ninja’ kommer brasende inn bakfra. Dommer har ingen annen mulighet enn å forære Berardi muligheten å utligne fra 11 meter. For å gjøre fornærmelse på skaden, blir selvsagt Nainggolan belønnet med et nytt gult kort, og forsvarskampen må avsluttes med ti mann, og muligens uten ledelsen i behold. Muligens noen kjenner litt på en viss urett, da Consigli (muligens) tok ballen med hendene tidligere i omgangen, og El Shaarawy (muligens) skulle hatt straffe i første omgang, men gråting og spilt melk etc. etc.

Berardi er ukonsentrert, og setter kula over aluminiumsramma som omkranser Szczęsny. Mirakuløst står det fremdeles 0-1!!

Dommeren legger til 4 minutter og Vainqueur fortsetter å se uinspirert ut…CaPhA3wWIAEJfwJ

En som ikke ser ut til å miste inspirasjonen er debutant Perrotti. Som en dreven lommetyv fra Moreno snapper El Monito ballen fra en uoppmerksom forsvarer, driver ned mot dødlinjen, venter ut Cannavaro, og setter ballen på El Shaarawy, som putter sin andre Roma-kasse med kampens siste spark på ballen!

I morgen må jeg på apoteket og kjøpe mer hjertemedisin, for eneste medisinen jeg får i meg nå er Fernet.

Fantastisk avslutning, enn om meget unødvendig, men det var deilig å ta tre poeng på en kvelt (Hans-Martin) som dette!
Vi gleder oss til å ta imot Sampdoria til helgen!

DAJE!!

uWEjSzZ

 

PS! Berardi sin straffemiss opprettholder Romas rekord på Mapei Stadion ved å ikke slippe inn mål.