Montella på besøk

Den tidligere spissen fra Campania møter flere gamle kjente i sin gamle lekegrind. Montella har tjent under Spalletti tidligere, og har, som kjent vunnet Scudetto med Francesco Totti. Tidligere har Vincenzo besøkt Olimpico med Catania og Fiorentina. Vi kan godt ta med at Montella hat til gode å vinne da han besøker Giallorossi – i seriesammenheng (tre møter med Fiorentina, tre tap, ett møte med Catania, en uavgjort).

montella_aeroplanino_thumb400x275

Sampdoria var for øvrig Romas første tap i årets sesong, men da hadde fremdeles Massimo Ferrero tålmodighet overfor Walter Zenga.

Montella har ikke hatt noen enkel oppgave etter han overtok for den gamle keeperhelten i november, og har kan kun vise til to uavgjort og to seire på 11 Serie A kamper. I tillegg ble det hodestups ut av Coppa Italia med 0-2 tap for Mihajlovic.

Det spekuleres i om Samp kommer til å gå ut likt som sist mot Torino, i en 3421 formasjon, som ga avkastning i 2-2, og første poeng siden seieren i derbyet tidlig i januar. Om dette var for å speile Torinos formasjon, og dermed bare et taktisks grep, er foreløpig uvisst, men italienske medier har troen på at Montella ønsker å fortsette med 3 bak. Om dette har noe å gjøre med savnet av Zukanović er også ukjent.

Sampdoria må i alle tilfeller klare seg uten Diakité, som er suspendert, og i tillegg er De Silvestri og Sala usikre. De to sistnevnte vil bli vurdert helt fram til kampstart, og foreløpig ser det ut til at følgende 11 vil starte:
Viviano; Moisander, Silvestre, Ranochia; Dodó, Barreto, Fernando, Cassani; Correa, Soriano; Muriel

Roma på sin side, har mye positivt å smi om dagen. Med De Rossis skade, som ikke var alvorlig likevel, med Strootman på fotballbanen igjen – riktignok for Primavera, men det er et kne i riktig retning og med Digne, Florenzi, Manolas og Džeko tilbake. Og, ikke nok med det, men med to seire under beletet foran søndagens hjemmekamp.8170_1013543345351449_3521023379423343840_n

Med en spillestil laget blir mer og mer fortrolig med, samt flere spillere kampklare, skal dette ende med 3 poeng. Men. Vi som har fulgt Roma lenge, vet at det ikke alltid ender slik når forholdene ligger til rette. Spesielt med tanke på hvor elendig det kan se ut til tider, jfr. Andreomgangen i Frosinone. For å hente tre poeng, må tenningsnivået og presisjonen være tilstede – noe som også har blitt vist tidligere. Utfordringen til Spalletti blir å få laget til å opprettholde det samme nivået gjennom samtlige minutter. Kun da kan det innhentes 3 poeng.

Spillerne som skal forlenge Romas seiersrekke blir etter all sannsynlighet:
Szczęsny; Rüdiger, Manolas, Zukanović; Florenzi, Pjanić, Keita, EL Shaarawy; Perrotti; Salah, Džeko
Panchina: De Sanctis, Lobonț, Maicon, Castán, Digne, Emerson Palmeiri, Uçan, Vainqueur, Totti, Iago Falque & Umar Sadiq.

Som vanlig må Roma klare seg uten Kevin Strootman, men skaden til Daniele De Rossi skal ha vært av et mindre omfang enn først ventet, så det er store muligheter for at Capotano Futuro blir med. Andre som ikke blir med omfatter Torosidis, Gyömbér, Capradossi og Poncé. I tillegg må Nainggolan stå over etter utvisningen sist.

I troppen er det kun DIgne som har nok gule kort til at han må sone dersom han pådrar seg ett til. For Sampdoria gjelder dette en annen gammel kjenning – Cassano.

DAJE!!roma1516_2_2_2_1_1_1_1

 

PS! Siden sist har Sadiq feiret 19-årsdagen sin, og Edin Džeko blitt far til en velskapt jente.