Tre strake

Roma tok sin tredje strake seier da de møtte Sampdoria hjemme søndag kveld, men var heldige som ikke mistet poeng i sluttminuttene.

Vincenzo Montella la sine gutter lavt og satset på kontringer. Roma slet lenge med å skape sjanser, der Florenzi og El Shaarawy fikk de største. Florenzi fikk ikke nok kontakt med ballen, mens faraoen feide ballen langt opp i Curva Nord. I tillegg hadde Pjanic en god mulighet med hodet, men Viviano hadde grei kontroll.

Men Roma fikk hull på byllen rett før pause. Florenzi, som ellers hadde hatt en svak omgang, fikk plutselig tid og rom inne i straffefeltet. En meget vakker heading seilte inn i det lengste hjørnet og Roma kunne gå i garderoben med en fortjent ledelse.

Roma kom meget godt i gang i 2. omgang der nyervervelsene sendte Roma opp i 2-0. El Shaarawy la en lekker ball opp til Diego Perotti som feide til på volley. Det klokkerene treffet fra argentineren føyk i nettet bak en sjanseløs Viviano og Roma så veldig komfortable ut.

Sampdoria kom noe mer med i kampen etterhvert og etter 57 minutter endte det som så ut som et ufarlig skudd fra Fernando opp i nettmaskene. Miralem Pjanic forsøket nemlig å klarere skuddforsøket, men endte opp med å endre ballbanen fullstendig. Szczesny rakk ikke bort og plutselig var Sampdoria tilbake i kampen.

Den siste halvtimen var langt fra imponerende fra Roma. Som mot Sassuolo så laget ut til å falle sammen. Dzeko kom inn og bidro med fint lite utenom å lete etter frispark der de ikke fantes. I løpet av de siste fem minuttene hadde bortelaget tre store muligheter til å utligne: Først gled de igjennom Roma-forsvaret som kniv i varmt smør, men Szczesny var raskt ute og fikk avverget avslutningen til Cassano. Deretter fikk vår gamle venn Dodo skudd fra seksten, men igjen var polakken med på notene. Han kunne imidlertid ikke gjøre noen ting med headingen fra Soriano på tampen. Heldigvis for Roma traff ballen tverrliggeren. Marginer fra 2-2.

Roma vinner, men må finne ut av hva som skjer den siste halvtimen. I tillegg ser Edin Dzeko helt, helt, helt blottet ut for all selvtillit. Det positive får være at Roma tar sin tredje strake seier for første gang siden oktober og at El Shaarawy og Perotti igjen viser seg som signeringer Sabatini har truffet med.

Om halvannen uke møter Roma Real Madrid. Det er fortsatt en vei å gå.