Før Carpi-Roma

Med tre strake seire begynner Roma å ligne seg selv og nå er det kun lille Carpi som gjenstår før en av sesongens viktigste kamper.

manolasCarpi

Grunnet at Real Madrid er motstander under førstkommende onsdags 8-delsfinale i Champions League på Olimpico er Romas bortekamp mot Carpi flyttet til fredags kveld. Roma har på ingen måte overbevist i de siste kampene selv om det har blitt tre seire på de tre siste. De to siste kampene kunne like så godt ha endt uavgjort med Berardi sin straffebom og Sampdoria sitt tverrliggertreff i sluttminuttene. Dog så har det blitt full pott og Roma nærmer seg lagene foran på tabellen som har skrantet litt den siste tiden. Roma ligger foreløpig på 5. plass med to poeng opp til Fiorentina på 3. plass og kun ett poeng opp til Inter på 4. plass. Ettersom Fiorentina og Inter møtes i helgen, vil Roma med seier i hvert fall gå opp på 4. plass.

Av andre gode nyheter så er det at troppen blir mer og mer skadefri. Denne uken var Kevin Strootman med for fullt på A-lagstreningene etter å ha spilt med Primavera-laget den siste tiden. Det nærmer seg veldig et comeback av nederlenderen som kun har spilt 7 kamper for Roma de siste to årene. Torosidis er på vei tilbake fra skade, men kampen mot Carpi kommer for tidlig. Totti var ikke 100% på dagens trening og vil stå over morgendagens kamp. De Rossi er usikker, men vil mest sannsynlig bli spart til kampen mot Real Madrid.

På dagens pressekonferanse sa Spalletti at Edin Dzeko vil spille morgendagens kamp. Dzeko som har spilt over 800 minutter siden sist scoring (24. november mot Barcelona) har fått kraftig kritikk den siste tiden, men har vist seg veldig frem på trening de siste dagene og scoret to mål i en treningskamp i går. Videre fortalte Spalletti at Salah, Perotti, El Shaarawy, Pjanic og Dzeko fint kan spille sammen i hans system og det ventet at disse 6 faktisk kommer til å starte kampen i morgen.  Selv om Real Madrid-kampen nærmer seg kommer Spalletti ikke til å rotere på laget og vi vil få se en ganske så lik lagoppstilling som sist mot Sampdoria.

 

Carpi

Den lille klubben fra Modena ligger foreløpig på 17. plass i Serie A og har fem poeng opp til trygg grunn. På de siste 7 kampene har Carpi hatt knalltøff motstand og på ingen måte gjort seg bort med 2-3-3; mot Juventus tapte de (bare) 3-2, de stjal poeng borte mot Inter og Lazio, tapte grunnet en overtidsscoring borte mot Fiorentina og sist helg ble det knepent 1-0 borte mot Napoli takket være en straffescoring av Higuain.

Det tøffe kampprogrammet fortsetter for Carpi og nå er det Roma som venter på Stadio Alberto Braglia. Trener Fabrizio Castori som tok klubben opp fra Serie B fikk sparken etter det tilsvarende oppgjøret i høst da Roma vant hele 5-1 på Olimpico, men Castori ble ansatt igjen en drøy måned senere.

Castori må greie seg uten midtbanespilleren Raffaele Bianco som ble utvist mot Napoli sist helg, i tillegg er Matteo Fedele fortsatt skadet etter kneskaden han fikk i oktober mot Frosinone.

 

Forventede lagoppstillinger:

CARPI (4-4-1-1): Belec; Zaccardo, Romagnoli, Gagliolo, Letizia; Sabelli, Cofie, Lollo, Di Gaudio; Verdi; Mbakogu

ROMA (3-4-2-1): Szczesny; Manolas, Rüdiger, Zukanovic; Florenzi, Pjanic, Nainggolan, El Shaarawy; Perotti, Salah, Dzeko

 

Kampstart fredag 20.45 og kampen vises på Viasat Sport og Viaplay.