Salah ledet Roma til seier

Roma vant 5-1 forrige gang de møtte Carpi. Det var absolutt ingenting som tydet på at det skulle bli samme sifre etter første omgang i regntunge Modena. Roma kom i 4-2-3-1 og hvilte blant annet Miralem Pjanic fra start. Det stod 0-0 til pause, der det eneste av sjanser det var verdt å snakke om kom rett før pause da Salah traff tverrliggeren fra kort hold. Ellers var omgangen mest merkbar for prestasjonene til Alessandro Florenzi og Edin Dzeko som var milevis under pari.

Stephan El Shaarawy kom ikke på banen i andre omgang og ble erstattet av Miralem Pjanic. Roma styrte oppgjøret, men satt ikke Carpi-keeper Belec på de store prøven. Det var før Lucas Digne prøvde lykken fra uanstendig langt hold. Men den blonde venstrebacken fikk klokkerent treff på ballen og læret lagde i hull i atmosfæren på sin vei mot nettmaskene. 1-0 til Roma etter Dignes andre scoring i Roma-trøya (den første kom også mot Carpi).

Det gikk selvsagt under fem minutter før Roma var ettertrykkelig tilbake på jorda. En lang ball kom over forsvarslinja og Antonio Rüdiger hadde tilsynelatende god kontroll. Men tyskeren mistet enkelt ballen til Mbakogu som fikk fritt leide mot mål. Der sentret han til superinnbytter Kevin Lasagna som enkelt kunne ekspedere ballen i mål til 1-1.

Roma stanget og stanget, men kom ikke til de helt store mulighetene. Symbolsk for kampen til Edin Dzeko (frem til da) var det da Nainggolan kom på godt skuddhold, men Dzeko befant seg i ballbanen og hindret scoring. Men bosnieren skulle få sin revansj.

Mohamed Salah har slitt med formen siden grisetaklingen til Lulic i Derby della Capitale, men når det kom til kampens siste avgjørende øyeblikk var det egyptern som reddet Roma. Etter 83 minutter dro han seg fri på meget pent vis ved Carpis dødlinje og satte fart innover. Der fant han Dzeko som ikke kunne unngå å bomme fra 10 cm. Målet til Dzeko var hans første på 709 minutter og det første fra åpent spill siden bortekampen mot Barcelona.

Og to minutter senere satte Salah selv spikeren i kista. Dzeko headet Nainggolan fint igjennom, men Belec var raskt ute og fikk avverget skuddet fra Romas nummer 4. Salah var imidlertid parat på returen og punkterte kampen med sin syvende Serie A-scoring for sesongen. Dermed endte det 3-1 til Roma i Modena.

En kamp som ikke var spesielt pen, i alle fall ikke i første omgang, men igjen tar Roma tre poeng på en ikke optimal dag. Dermed har Roma plukket fire strake trepoengere siden tapet mot Juventus i Torino. Roma passerer dermed Fiorentina og Inter på tabellen og inntar den siste CL-plassen. De to nevnte lagene møter hverandre på søndag og minst én av de er dermed nødt til å avgi poeng denne runden.

I skrivende stund vites det ikke om El Shaarawy ble igjen i garderoben på grunn av skade eller andre årsaker. Salah ble byttet ut med skade på tampen av kampen, i tillegg slet Kostas Manolas også da det dro seg til. Vi krysser alt vi har for at det ikke er mer alvorlig enn at de er klare til Real Madrid på onsdag.

DAJE ROMA!