Kaosklubb på besøk

Det er lite nytt under solen hva angår Maurizio Zamparinis håndtering av Palermo. Ved hele syv anledninger har laget fra Sicilia byttet trener denne sesongen og i forrige hjemmekamp hadde supporterne på Renzo Barbera et banner som lød: «Unnskyld, men hvem er det som sitter på benken i dag?»

Mot Roma er det Beppe Iachini, som også startet sesongen på Palermo-benken, som leder laget. Etter tidligere og ha nektet retur har nå den rutinerte treneren ombestemt seg. Kaoset har ført laget ned i nedrykksfare der de ligger på 15. plass, fire poeng fra den fryktede 18. plassen.

Da står det betraktelig bedre til i Roma som har begynt å få fart på maskineriet. Det har blitt fire strake seire i Serie A for Spallettis gutter og giallorossi bør absolutt ha mulighet på nye tre poeng når Palermo kommer på besøk. Sicilianerne har bare vunnet tre bortekamper denne sesongen og mangler trolig i tillegg keeperkjempen Sorrentino til oppgjøret mot Roma. Goldaniga er også ute, mens Lazaar må testes tett opp mot avspark. Iachini setter sin lit til stjerna Franco Vazquez, som etter all sannsynlighet finner seg en ny arbeidsgiver til sommeren. I tillegg skal man aldri sett bort fra at ringreven Alberto Gilardino kan finne på fanteri i motstanders sekstenmeter.

Roma kan stille mer eller mindre med toppet lag, selv om De Rossi har slått opp leggskaden sin og blir ute i fire uker. Gyomber er også ute. Den meget gode nyheten er at Kevin Strootman er tilbake i a-lagstroppen, dette bekreftes av Spalletti lørdag. Etter å ha spilt én omgang for Primavera-laget har nederlenderen trent med a-laget og får nå altså være med på kampdag igjen. Bentornato Kevin!

Roma fikk, resultatet til tross, en liten opptur mot Real Madrid i midtuken og kan forhåpentligvis bruke dette til noe positivt, til tross for at dette blir  en kamp av en helt annen karakter. Oppgjøret på Sicilia i oktober ble målrikt der Roma vant 4-2 etter mål av Pjanic, Florenzi og en dobbel fra nå forhenværende Roma-spiller Gervinho.

Uten midtukekamp trenger ikke Spalletti ta all verdens av hensyn. Totti er nettopp tilbake fra skade og starter neppe, men det må være lov å håpe at man får minst en liten halvtime med Il Capitano. Som alltid etter Spallettis retur blir det å tippe formasjon nettopp dét, tipping. Hvis vi forholder oss til en 4-2-3-1 går trolig Nainggolan ned ved siden av Pjanic, mens Perotti legger seg bak spissen. I en kamp Roma skal angripe i større grad enn hva de gjorde mot Real Madrid blit trolig Edin Dzeko å finne helt der fremme. Det ryktes at Digne får hvile til fordel for Zukanovic, mens Maicon kan få sjansen fra start. Det kan enten bety at Florenzi får hvile eller at han blir å se et annet sted på banen.

Uansett hvem som starter er det kun tre poeng som gjelder for Roma. Roma har sneket seg forbi Inter på tabellen og er i skrivende stund kun to poeng bak Fiorentina som innehar 3. plassen som gir kvalifisering til Champions League. Det er først og fremst det som blir målet denne sesongen.

Sannsynlige lagoppstillinger:

ROMA (4-2-3-1): Szczesny; Maicon, Manolas, Rüdiger, Digne; Pjanic, Nainggolan; Salah, Perotti, El Shaarawy; Dzeko

PALERMO (3-5-2): Alastra; Struna, Gonzalez, Andelkovic; Morganella, Hiljemark, Maresca, Jajalo, Rispoli; Vazquez, Gilardino

Søndagens oppgjør har avspark klokken 20.45 og vises på Viaplay Sport og Viaplay.

DAJE ROMA!